Cele mai citite
 


China: Proliferarea cazurilor de sifilis, determinată de boomul economic
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În fiecare oră, în China se naşte un copil bolnav de sifilis, în contextul în care această boală transmisă pe cale sexuală a explodat în ultimii ani, odată cu boomul economic ce determină extinderea prostituţiei, potrivit unui articol apărut în New England Journal of Medicine, citat de AFP.
Această infecţie bacteriană, uşor de tratat şi care fusese aproape eradicată în China acum 50 de ani, este în prezent cea mai frecventă boală transmisă pe cale sexuală la Shanghai, cel mai mare centru urban chinez.

Prostituate, homosexuali şi bisexuali, dintre care mulţi sunt căsătoriţi şi au copii, sunt vectorii epidemiei, precizează prestigiosul jurnal medical.

În 2008, se năştea peste un copil pe oră bolnav de sifilis congenital, existând în acel an 9 480 de cazuri. Numărul de cazuri a crescut de 12 ori în ultimii cinci ani, arată National Center for STD Control din Nanjing, citat de jurnal. Consecinţele asupra sănătăţii publice sunt evidente. Bolnavii de sifilis prezintă un risc crescut de contaminare cu HIV. Peste 50% din femeile însărcinate sifilitice au avorturi spontane, iar nou-născuţii bolnavi de sifilis transmis de mamă pot avea grave sechele ireversibile. Rata mortalităţii bebeluşilor născuţi cu sifilis depăşeşte 50%.

Din această recentă epidemie pot trage învăţăminte celelalte ţări emergente în privinţa influenţelor sociale asupra sănătăţii sexuale a populaţiei, observă autorul articolului. În China, amploarea şi profunzimea schimbărilor sociale din ultimii 20 de ani a fost mult mai mare decât impactul urbanizării şi al dezvoltării constatat la alte popoare cu venituri mici şi medii. În contextul în care economia chineză funcţionează din ce în ce mai mult pe baza regulilor de piaţă, creşterea numărului de oameni de afaceri care câştigă mult şi a numărului de tinere sărace se reflectă într-o creştere semnificativă a cererii şi ofertei în domeniul sexului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.
Constanţa: Centru medical sancţionat după ce o tânără a fost testată HIV fără consimţământul ei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a sancţionat cu 20.000 de lei un centru medical, după ce reprezentanţii acestuia i-au recoltat unei tinere sânge pentru testul HIV fără ca aceasta să ştie şi să-şi dea apoi consimţământul, iar rezultatul care a ieşit incert a fost transmis direct patronului...
China: Două noi cazuri de infecţie cu virusul H7N9 Autorităţile sanitare veterinare din China au confirmat duminică două noi cazuri de persoane infectate cu virusul gripei aviare H7N9 la Shanghai, transmite Xinhua.
Dr. Cristian Niţescu:Într-o secţie de ATI a marelui ars există contaminare bacteriană şi, implicit, infecţie Directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că "întotdeauna" într-o secţie de terapie intensivă destinată marilor arşi există contaminare bacteriană şi, implicit, infecţii.
China nu practică avorturi forţate, dă asigurări Hu Jintao Preşedintele chinez a negat joi că autorităţile chineze forţează femei să avorteze, în cadrul politicii unui singur copil, a explicat o parlamentară americană după ce s-a întâlnit cu Hu Jintao, în prezent în vizită de stat în Statele Unite, transmite AFP.
Numărul cazurilor de boli venerice a atins un nivel fără precedent în Statele Unite în 2015 Numărul cazurilor de boli venerice a atins un nivel fără precedent în Statele Unite în 2015, potrivit autorităţilor sanitare federale, care se plâng de reducerea drastică a bugetelor de prevenţie şi îngrijire, informează joi France Presse.