Cele mai citite
 


Constanţa: O adolescentă a murit la spital după o întrerupere de sarcină
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, a declarat, pentru AGERPRES, că medicul Hany Riad care a făcut întreruperea de sarcină adolescentei care şi-a pierdut viaţa după câteva ore de la operaţie, 'nu era angajatul spitalului, el având contract pe o perioadă determinată, numai pentru servicii de gardă, raporturi de muncă care au fost suspendate până la clarificarea situaţiei'.
Potrivit reprezentantului spitalului judeţean, ancheta internă demarată la unitatea spitalicească este în derulare şi au fost sesizaţi consiliul medical al SCJU, comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), precum şi Colegiul Medicilor Constanţa.

Conform directorului Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, dr. Marius Popa, în urma examinării medico-legale a reieşit că tânăra a suferit un şoc hemoragic şi o ruptură de uter, neexistând nici un indiciu că sarcina ei s-a oprit din evoluţie după ce ar fi încercat, înainte de a ajunge la spital, să-şi provoace un avort.

O adolescentă în vârstă de 15 ani, însărcinată în 14 săptămâni, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după câteva ore de la efectuarea unui chiuretaj în unitatea spitalicească.

Minora a fost spitalizată luni după-amiază, în timpul nopţii i s-a făcut chiuretajul, iar după circa trei ore, pacienta a decedat, suferind un stop cardiorespirator.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Radu Croitoru, a afirmat că, în acest caz, se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, dar că 'finalizarea anchetei va dura'.

'Aşteptăm să primim rezultatele verificărilor comisiilor medicale de
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Sancţiuni la Spitalul Judeţean în cazul adolescentei decedate după un chiuretaj Constanţa, 12 mai /Agerpres/ - Consiliul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a finalizat ancheta în cazul adolescentei în vârstă de 15 ani care a murit la începutul acestei luni în urma unei întreruperi de sarcină şi a dispus sancţionarea mai multor cadre medicale.
Vaslui: Anchetă la SJU în cazul unei femei trimise acasă cu sarcina oprită din evoluţie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă după ce o femeie a reclamat faptul că a fost trimisă acasă de un medic ginecolog din spital, deşi avea un act medical doveditor, eliberat de o clinică privată, potrivit căruia sarcina sa era oprită din evoluţie.
Anchetă IPJ după ce o adolescentă operată la Vaslui şi trimisă în comă la un spital din Iaşi a murit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a deschis o anchetă în cazul unei minore în vârstă de 15 ani care a decedat într-un spital din Iaşi.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...
Vaslui: Spitalul de Urgenţă a sesizat Colegiul Medicilor în cazul bebeluşului mort la maternitate Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a sesizat luni Colegiul Medicilor şi Colegiul Asistenţilor Medicali în cazul bebeluşului care a murit săptămâna trecută la maternitatea unităţii sanitare vasluiene.