Cele mai citite
 


Vaslui: Secţia de Pediatrie a SJU este un pericol pentru pacienţi, potrivit DSP
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii internaţi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui nu sunt în siguranţă, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Adjunctul şefului DSP Vaslui, Luminiţa Costache, a declarat, joi, pentru AGERPRES că la SJU sunt înregistrate în medie câte zece cazuri de infecţii nosocomiale pe lună, iar cele mai multe sunt la Pediatrie.
'Dintre toate secţiile SJU cea de Pediatrie nu este tocmai în regulă. Şi nu vorbim de o noutate pentru că problema este veche de câţiva ani când s-a făcut o greşeală, prin mutarea Secţiei de Neurologie la ultimul etaj al spitalului, într-un sector unde accesul pacienţilor nu se poate face decât prin Secţia de Pediatrie. Astfel, un bolnav paralizat este transportat prin Pediatrie, iar copiii sunt cei mai expuşi la infecţii', a explicat Luminiţa Costache.
Conducerea SJU Vaslui nu este de acord cu situaţia prezentată de reprezentanţii DSP.
'Nu sunt de acord cu situaţia prezentată pentru că nu este reală. Secţia Pediatrie nu este locul în care se produc cele mai multe infecţii intraspitaliceşti. Numărul total de cazuri de acest fel este în limita acceptată de Ministerul Sănătăţii', a precizat directorul medical al SJU Vaslui, Carmen Rotaru.
Potrivit DSP Vaslui, singura soluţie pentru rezolvarea problemei este reabilitarea integrală a clădirii în care funcţionează SJU, iar proiectul de reabilitare trebuie să includă un lift exterior pentru Secţia de Neurologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Aproximativ 100 de infecţii nosocomiale au fost înregistrate în spitale Aproape 100 de pacienţi internaţi în prima jumătate a acestui an în spitalele din judeţ au contactat infecţii nosocomiale pe perioada cât au stat internaţi.
Vaslui: Infecţii intraspitaliceşti în unităţile sanitare din judeţ Un număr de 58 de infecţii intraspitaliceşti au fost înregistrate, în acest an, în cele şapte spitale din judeţul Vaslui.
Vaslui: Zeci de infecţii nosocomiale în spitalele vasluiene Lipsa igienei din unităţile sanitare vasluiene a dus la apariţia a zeci de infecţii nosocomiale, numai în cursul anului trecut fiind raportate aproape 70 de astfel de situaţii.
Vaslui: Şapte cazuri noi de infecţii HIV, în cursul acestui an În primele nouă luni ale acestui an au fost luate în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui şapte cazuri noi de persoane infectate cu HIV. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la această dată sunt în evidenţa medicilor specialişti vasluieni 77 de persoane seropozitive.
Corpul de control al premierului: Suspiciuni că Spitalul de Pediatrie Piteşti a raportat date neadevărate despre infecţiile nosocomiale Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Piteşti au consemnat în Registrul de infecţii nosocomiale, lunar, între 1 ianuarie 2015 - 16 februarie 2016, faptul că nu a fost identificată nicio infecţie nosocomială, fără a exista însă buletine de analiză în acest sens, existând astfel suspiciunea că înregistrările...
DSP Vaslui: Protocoalele au fost respectate în cazul copilului din Huşi care nu a putut fi intubat Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că protocoalele medicale au fost respectate în cazul unui copil de 1 an, ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Huşi şi care nu a putut fi intubat din cauză că în unitatea sanitară nu erau prezenţi nici medicul urgentist şi nici medicul...