Cele mai citite
 


Elvis ar fi murit din cauza unei constipaţii cronice (medic)
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elvis Presley nu a murit din cauza unei aritmii cardiace dezvoltate pe fondul abuzului de calmante şi al obezităţii, aşa cum susţine versiunea oficială a decesului Regelui rock 'n' roll. Medicul şi prietenul lui Elvis, Dr. George 'Nick' Nichopoulos, a publicat o carte în care susţine că Regele suferea din cauza unei constipaţii cronice şi că acesta ar fi fost adevăratul motiv al morţii, informează Fox News.
Dr. Nick a fost medicul personal şi prietenul lui Elvis în ultimii 12 ani ai vieţii acestuia. De asemenea, Dr. Nick a fost primul care a încercat să-l resusciteze pe Elvis în ziua în care acesta a murit. Recent, George Nichopoulos a lansat cartea 'The King and Dr. Nick' despre ultimii ani din viaţa Regelui, volum în care îşi prezintă pe larg teoria despre circumstanţele decesului, teorie ce a şocat pe toată lumea.

'Nu ne-am dat seama până la autopsie că suferea atât de rău din cauza constipaţiei. Ştiam că nu poate să-i fie bine pentru că nici noi nu puteam să-l ajutăm cu prea multe la vremea aceea, dar nu ne-am dat seama pe moment cât de mult rău i-a făcut şi că a dus în cele din urmă la moartea sa. Atunci credeam că starea de constipare era doar un efect secundar al medicamentelor pe care le lua împotriva durerilor artritice pe care le avea şi împotriva insomniei', povesteşte medicul în cartea sa.

Conform acestuia, în urma autopsiei, s-a descoperit că Elvis avea colonul de peste 15 centimetri diametru, faţă de până în 7,5 centimetri cât ar fi fost normal şi respectiv de peste 2,5 metri lungime faţă de maxim 1,5 metri, cât este considerat normal.

În jurul anului 1975, principala metodă de tratament a constipaţiei cronice implica scurtarea chirurgicală a colonului, însă această opţiune a fost exclusă din start de Elvis care nu dorea să se ştie că are astfel de probleme. 'Dacă ar fi făcut atunci această operaţie, probabil că ar fi încă printre noi', a mai susţinut medicul personal al Regelui, adăugând că problemele pe care acesta le avea şi cu greutatea în ultima parte a vieţii erau provocate de aceaşi constipaţie cronică.

'A fost o problemă fiziologică. Avea abdomenul umflat din cauza constipaţiei. La autopsie am descoperit mâncare veche de patru sau cinci luni care în mod normal, ar fi trebui eliminată în cel mult 3 zile după ce a fost digerată', a mai precizat medicul personal al starului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constipaţia funcţională - www.Sensotv.ro Dr. Florica Dinu - Medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, şef de secţie chirurgie II- Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti vorbeşte despre profilaxia şi tratamentul constipaţiei functionale la copii.
Fundaţia Germană a Inimii temperează temerile pacienţilor cu privire la aritmia cardiacă Bătăile neregulate ale inimii, cunoscute sub numele de aritmii cardiace, sunt adesea inofensive şi pot fi privite ca nişte "rateuri" care se întâmplă unei inimi normale. Ele pot fi totuşi, un semnal de avertizare cu privire la o posibilă afecţiune cardiacă gravă, nuanţează Fundaţia Germană a Inimii ai...
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
Incontinenta urinara si utilizarea scutecelor pentru adulti Incontinenta urinara defineste pierderea controlului asupra vezicii urinare si este o probleme comuna, in special in randul persoanelor varstnice.
Bihor: Prevenirea obezităţii la copii şi adolescenţi - recomandări de la Direcţia de Sănătate Publică Obezitatea la copii şi adolescenţi nu are atât cauze genetice, cât este determinată de obiceiurile alimentare din familie şi lipsa educaţiei adecvate, afirmă Dr. Marius Pîrcioagă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, care a transmis joi un material informativ privind prevenirea...
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...