Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Maternităţile au primit vaccinul BCG
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a intrat joi în posesia a 1.000 de doze de vaccin BCG, donaţie a Guvernului maghiar.
''Toate cele 1.000 de doze au fost deja distribuite la maternităţile din Caraş-Severin'', afirmă Dragoş Luca, directorul coordonator al instituţiei sanitare.
Încă din luna februarie, copiii născuţi la maternităţile din Caraş-Severin au rămas nevaccinaţi, deoarece, dozele deţinute de spitale au expirat la sfârşitul lunii ianuarie, iar Institutul Cantacuzino nu are încă licenţă de producţie.
Având în vedere termenul de valabilitate al vaccinului, respectiv finalul lunii mai, dar şi cantitatea limitată a acestuia, conducerea DSP Caraş-Severin solicită părinţilor care au copii născuţi după data de 1 ianuarie 2010 şi nu au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei, la naştere, să se prezinte de urgenţă, începând cu data de 11 mai 2010, la cea mai apropiată maternitate, pentru imunizarea sugarilor.
''Pentru vaccinarea unui număr cât mai mare de copii, medicii de familie din Caraş-Severin se vor ocupa prioritar de mobilizarea şi îndrumarea părinţilor spre spitalele care deţin doze de vaccin'', a precizat Dragoş Luca.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Nou născuţii sunt imunizaţi împotriva tuberculozei Maternitatea din Reşiţa a reluat, marţi, vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei, după ce la Secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă au ajuns 400 de doze de vaccin BCG, donate de Guvernul maghiar.
DSP Sibiu: Vaccinurile BCG, Hexavalent, Tetravalent şi antigripal lipsesc de la DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu nu are în stoc nicio doză de vaccin BCG (vaccin antituberculos) pentru nou-născuţi, nici vaccin Hexavalent, Tetravalent sau antigripal, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt a instituţiei.
La DSP Arad au ajuns 25.000 doze de vaccin antituberculos din Ungaria La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad au ajuns joi, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin antituberculos din Ungaria.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Caraş-Severin: A fost refăcut stocul de vaccin împotriva TBC pentru nou-născuţi Toate unităţile spitaliceşti din Caraş-Severin îşi pot ridica începând de luni stocul de vaccin împotriva TBC pentru nou-născuţi, a anunţat Direcţia judeţeană de Sănătate Publică (DSP).
Mureş: Peste o mie de copii născuţi în intervalul februarie-iunie nu au beneficiat încă de vaccinul BCG Din totalul de 2.286 de copii născuţi în intervalul februarie-iunie, 1.054 încă nu au beneficiat de vaccinuri de imunizare împotriva tuberculozei, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.