Cele mai citite
 


Gorj: Spitalul TBC Dobriţa are datorii de peste 1,5 milioane lei
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa se află în impas financiar, având datorii de peste 1,5 milioane lei, acestea acumulându-se pe o perioadă de câţiva ani, a declarat, joi, managerul unităţii, Tiberiu Tătaru.
Potrivit acestuia, cu toate că au fost reduse sporurile salariale ale angajaţilor şi au fost făcute economii la alimente şi medicamente, nu există o soluţie de ieşire din această situaţie, cel puţin în acest an.
'Am solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj suma de 9,3 milioane lei, reprezentând bugetul unităţii. Din această sumă, am primit mai puţin de jumătate, adică doar 3,3 milioane lei. Este o sumă infimă şi aceşti bani nu ne vor ajunge decât până în luna august pentru a putea plăti la timp salariile. Nu voi putea să achit din facturi, din datorii. Am redus sporurile salariaţilor cu până la 40%, dar nu a fost de ajuns. Am redus şi lista medicamentelor pe care le achiziţionăm pentru că nu avem bani să plătim furnizorii. La alimente am ajuns să le dăm bolnavilor limita legală de calorii, am tăiat din mâncare', a declarat, într-o conferinţă de presă, Tiberiu Tătaru.
Managerul spitalului a mai menţionat că unitatea are datorii şi din anul 2006, suma totală a plăţilor restante fiind de 1,5 milioane lei.
'Avem de încasat un milion de la CJAS pentru serviciile prestate, dar nu i-am primit încă. Nu sunt mulţi, dar am putea face multe lucruri cu ei. Am fost şi daţi în judecată de firmele la care avem datorii şi care încearcă să le recupereze. Dar nu avem bani, va urma, cel mai probabil, executarea silită. Sunt şi furnizori care probabil nu ne vor mai da ceea ce le cerem. Suntem într-o situaţie disperată', a mai spus Tiberiu Tătaru.
Totodată, acesta a mai precizat că, până în prezent, reprezentanţii spitalului nu au semnat contractul cu CJAS, pe motiv că este în defavoarea unităţii medicale, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă serie de discuţii între reprezentanţii celor două instituţii pentru o eventuală rectificare bugetară.
Spitalul TBC Dobriţa are 154 de angajaţi şi o capacitate de 226 paturi, în prezent fiind internaţi acolo 170 de bolnavi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Gorj: Angajaţii spitalului de la Dobriţa au ajuns la o întelegere cu CJAS Zeci de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie 'Tudor Vladimirescu' de la Dobriţa au pichetat, marţi, sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, fiind nemulţumiţi de modul în care unităţii spitaliceşti i-a fost impus contractul pentru furnizare de servicii medicale din acest an...
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Gorj: Angajaţii Spitalului Dobriţa vor protesta marţi în faţa CJAS Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, membri ai Sindicatului 'Sănătatea' Gorj, afiliat CNS Cartel Alfa, vor protesta, marţi, în faţa sediului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, nemulţumiţi de modul în care i-a fost impus unităţii spitaliceşti contractul pentru furnizare de servicii...
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
Gorj: Bugetul CJAS pentru lunile mai-decembrie, mai mare cu 15 milioane lei comparativ cu 2014 Bugetul alocat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj pentru perioada mai-decembrie 2015 este mai mare cu aproximativ 15 milioane lei comparativ cu cel înregistrat în acelaşi interval al anului trecut, suma totală fiind de circa 205.000.000 lei, a declarat, vineri, directorul instituţiei...