Cele mai citite
 


Un nou centru de imagistică în sectorul 5 al Capitalei
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou centru privat pentru imagistică a fost inaugurat joi, în Bucureşti, la Centrul Medical Elim.
Centrul dispune de şapte cabinete pentru diagnostic imagistic şi poate investiga peste 120 de pacienţi zilnic. Activitatea medicală este condusă de prof. dr. Gheorghe Iana, care coordonează o echipă formată din 14 medici, 8 asistenţi medicali şi 7 operatori de imagistică.
''Clinica include un echipament RMN SIGNA Excite HDX 1.5T, unul dintre cele mai performante din România la ora actuală, fiind considerat echipament de top în clasa aparatelor de rezonanţă magnetică nucleară High Field. Acesta este echipat cu cele mai noi soft-uri de investigaţie, care permit examinarea de înaltă fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului într-un timp extrem de scurt'', a subliniat prof. dr. Iana.
El a adăugat că este foarte important să oferi alternativă de calitate în domeniu, mai ales în contextul creşterii unor patologii neurologice şi oncologice care necesită investigaţii de calitate şi în timp cât mai scurt. În plus, în sectoarele 5 şi 6 nu este niciun centru în domeniu, iar sistemul public nu mai asigură servicii medicale din cauza subfinanţării, a menţionat medicul.
El a precizat că aparatura centrului este de înaltă performanţă, investigaţiile se fac în timp scurt, iar rezultatele se dau repede. Potrivit prof. dr. Iana, timpul redus al unei investigaţii reduce şi riscul ca unii pacienţi să aibă atacuri de panică sau claustrofobie în timpul examinărilor. Procentul celor care au suferit atacuri de panică este de 10-12% .
Centrul Elim dispune şi de un aparat performant pentru osteodensitemetrie DEXA pentru tot corpul, faţă de celelalte aparate care fac osteodensitometrie la călcâi, coloană şi şold, a precizat prof. dr. Iana.
Pacienţii cei care au bilet de trimitere de la medicul specialist pot efectua investigaţiile fără să plătească, dar pacienţii care solicită efectuarea unei investigaţii la cerere trebuie să plătească, a precizat medicul.
Investiţia în clinica Elim din zona Izvor se ridică la peste 3 milioane de euro, dintre care 350.000 euro reprezintă valoarea lucrărilor de amenajare, iar 2,7 milioane de euro - echipamentele medicale.
''Istoria de 15 ani a Elim este legată în principal de judeţul Argeş, unde reţeaua noastră are o poziţie dominantă. Însă noi gândim extinderea în funcţie de gradul de acoperire cu servicii medicale de calitate. Căutăm zone unde expertiza noastră, orientarea către pacienţi şi echipamentele moderne contribuie la creşterea calităţii vieţii. Această oportunitate există şi în Bucureşti. Noua clinică este localizată în zona Izvor, în sectorul 5, unde nu există niciun alt furnizor privat pentru RMN'', a declarat Adrian Dumbravă, directorul general al Centrului Elim.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală În data de 7 decembrie 2010, Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală în cadrul Unirea Shopping Center, aripa Călăraşi - demisol, pe B-dul Corneliu Coposu nr. 2A (cu acces din aleea către parcarea Unirea/ Carrefour). Noua clinică oferă servicii medicale integrate clinice şi paraclinice...
Aparat de rezonanţă magnetică de înaltă performanţă GE Healthcare România, parte a firmei General Electric, şi Centrul de Diagnostic Imagistic Signa+ anunţă instalarea primului aparat de Rezonanţă Magnetică 3T din România.
Centru de investigaţii medicale, inaugurat la Bacău Centrul de Investigaţii Medicale (CIM) Bacău, investiţie în valoare de 1 milion de euro, a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa autorităţilor locale şi mai multor invitaţi din lumea medicală românească, CIM fiind sucursală a Centrului Medical Unirea din Bucureşti.
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Centrul Medical Nova Vita a investit două milioane de euro într-un nou centru de imagistică medicală Centrul Medical Nova Vita, cel mai mare spital privat din Transilvania, a investit două milioane de euro într-un nou centru de imagistică medicală, unitatea dotată cu echipamente inovatoare de la GE Healthcare urmând să deservească lunar aproximativ 600 de pacienţi, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai...
Investigaţia imagistică prin rezonanţă magnetică 3 Tesla Primul aparat de rezonanţă magnetică de 3 Tesla instalat în România permite obţinerea de imagini ale întregului corp cu un timp de expunere redus şi o putere de rezoluţie incomparabilă.