Cele mai citite
 


Constituirea Companiei Farmaceutice Române prioritate a MS
duminică, 15 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 15 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii (MS) de a constitui şi dezvolta Compania Farmaceutică Română ca una dintre principalele priorităţi ale instituţiei, care reprezentă o soluţie eficientă pentru a gestiona eficient criza economică, într-un sector strategic pentru populaţie aşa cum este sănătatea.

El a spus că MS, în urma preluării Antibiotice SA de la AVAS, va dezvolta Compania Farmaceutică Română. Aceasta va fi realizată având în nucleul său Antibiotice SA şi integrând Sanevit Arad, Unifarm, precum şi departamentele de vaccinuri din cadrul Institutului Cantacuzino de la Bucureşti şi Iaşi.

Potrivit ministrului Sănătăţii, este foarte important să existe o linie strategică de antibiotice în contextul internaţional existent.
"Compania Farmaceutică Română va putea valorifica în perioada următoare o serie de competenţe şi valori care, din cauza faptului că nu au beneficiat pâna în prezent de o strategie coerentă, n-au dat randamentul dorit sau au traversat perioade dificile. În plus, România se află în poziţia fericită de a deţine competenţe remarcabile în anumite segmente - cum este cazul vaccinurilor - dar pe care nu am reuşit să le dezvoltăm. Există deja o serie de discuţii cu mari producători la nivel mondial, care intenţionează să dezvolte şi să producă în România produse farmaceutice strategice pentru populaţie, iar noi le putem oferi o platformă solidă prin intermediul CFR", a argumentat ministrul Sănătăţii.
Ion Bazac a mai spus că noua companie îşi propune să dezvolte şi să producă, în colaborare cu mari corporaţii internaţionale, vaccinuri şi insulină, să producă medicamente în segmentul bolilor cardiovasculare, principala cauză de deces în România, medicamente antitumorale orale, injectabile sterile şi să dezvolte noi capacităţi de producţie la standarde europene.
Responsabilitatea construcţiei Companiei Farmaceutice Române îi revine vicepreşedintelui AVAS, Ioan Nani, care va conduce grupul de experţi în procesul de integrare a acestor instituţii şi va implementa strategia de dezvoltare a viitoarei companii.
Ioan Nani a precizat că procesul va fi îndelungat pentru că necesită o serie de paşi pentru constituirea ei. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.