Cele mai citite
 


Sălaj: Asistenţii medicali pleacă la muncă în străinătate
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tot mai mulţi asistenţi medicali din Sălaj aleg să plece la muncă în străinătate, a informat, joi, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Zalău, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali, Rodica Mureşan, preşedinte al filialei Sălaj a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
'În 2009, am eliberat 175 de adeverinţe pentru asistenţi medicali care au dorit să plece la lucru în străinătate. Avem semnale clare că tot mai multe cadre medicale doresc să plece în străinătate. Ne vom trezi că nu mai avem cu cine să lucrăm', a subliniat aceasta.
În filiala Sălaj a Ordinului Asistenţilor sunt înscrişi 1.563 de membri, însă numai 1.073 au vizat certificatul de membru, restul fiind pensionaţi sau plecaţi în străinătate.
Pe de altă parte, Rodica Mureşan a menţionat faptul că, în 2009, în Sălaj, au fost organizate 80 de cursuri pentru asistenţii medicali, acreditându-se totodată patru formatori locali.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.
Sălaj: Specialişti din ţară şi străinătate participă la conferinţa de sterilizare Circa 170 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară, alături de specialişti din spitalul Addenbrooke's Cambridge participă, vineri, la Zalău, la prima conferinţă naţională de sterilizare, organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă, în colaborare cu Consiliul Judeţean Sălaj, Colegiu Medicilor...
Sălaj: Medici şi asistenţi medicali din ţară şi Marea Britanie, la Conferinţa de Sterilizare de la Zalău Circa 240 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară şi din Marea Britanie participă, joi şi vineri, la comunicări şi workshop-uri pe teme privind procesul de sterilizare, procedurile invazive şi siguranţa pacientului în cadrul celei de-a şasea ediţii a Conferinţei internaţionale de sterilizare...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Gorj: Zeci de asistenţi medicali au plecat să muncească în străinătate Câteva zeci de asistenţi medicali, absolvenţi ai promoţiei 2011 ai şcolilor postliceale de profil din judeţ, au ales să plece şi să muncească în străinătate din cauza situaţiei existente la nivelul unităţilor spitaliceşti unde nu se pot face angajări.