Cele mai citite
 


Studiu al Universităţii din Belfast: 'Ciocolata neagră este bună pentru tine?'
vineri, 7 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu care urmăreşte să descopere dacă o dietă bogată în fructe şi legume, la care se adăugă ciocolată neagră şi fructe de pădure - toate cu un conţinut ridicat în polifenoli - este benefică pentru sănătate, este desfăşurat în prezent de cercetătorii de la Universitatea Regală din Belfast.
În cadrul studiului, voluntarii vor primi acasă ciocolată neagră, fiind încurajaţi să mănânce zilnic 50 de grame din acest produs timp de opt săptămâni.

Cercetătorii vor monitoriza 110 persoane cu tensiune arterială ridicată, în cadrul fazei iniţiale a unui proiect care va debuta în luna august a.c. şi se va întinde pe o perioadă de trei ani. Scopul principal al acestuia este de a descoperi dacă dieta mai sus menţionată este mai bună pentru sistemul cardiovascular decât una săracă în elementele nutritive precizate - relevă site-ul european de ştiri din domeniul cercetării AlphaGalileo.

Conducătorul studiului, doctorul Pascal McKeown de la Şcoala Regală de Medicină, Stomatologie şi Ştiinţe Biomedicale, a subliniat: 'Lucrul important care trebuie menţionat este că ciocolata pe care o vom utiliza va fi foarte bogată în cacao - în procent de cel puţin 70 la sută. Ciocolata cu lapte standard nu conţine polifenolii prezenţi în ciocolata neagră'.

Doctorul McKeown a mai spus că 'un grup de pacienţi va fi supus unei diete sărace în polifenoli - aşa cum este probabil dieta obişnuită din Marea Britanie, deoarece majoritatea oamenilor tind să mănânce numai două porţii de fructe şi legume pe zi. Un alt grup va fi încurajat să mănânce zilnic şase porţii de fructe şi legume, inclusiv o porţie de fructe de pădure, împreună cu 50 de grame de ciocolată neagră. Noi vom examina starea vaselor de sânge şi gradul de fluiditate a sângelui la începutul şi la sfârşitul studiului, pentru a determina dacă o dietă bogată în polifenoli poate reduce riscul dezvoltării unei boli de inimă'.

NI Chest, Heart & Stroke (NICHS) finanţează cu suma de 32.000 de lire sterline acest proiect. 'Sperăm să oferim date ştiinţifice clare, care să ajute guvernul să elaboreze recomandări utile cu privire la o dietă sănătoasă'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Ciocolata ar putea fi benefică pentru inimă /studiu/ Ciocolata ar putea avea beneficii concrete pentru sistemul cardiovascular, precum scăderea uşoară a tensiunii arteriale, potrivit unui studiu la care au participat peste o mie de persoane, transmite Reuters.
Ghidul Sarbatorilor Sanatoase, dar la fel de gustoase Romanii mananca in perioada Craciunului si a Anului Nou aproximativ 1 milion de porci si peste 7,3 milioane de cozonaci, asa cum arata studiile asociatiilor producatorilor si a Protectiei Consumatorilor. Excesul de mancare face ca in fiecare an mii de romani sa cheme ambulanta in toiul sarbatorilor...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Consumul de fructe şi legume creşte apetitul pentru junk food (studiu) A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la începutul lunii mai de revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' a întărit această credinţă populară descoperind...
O dietă sănătoasă influenţează indicele IQ al copiilor Conform unui nou studiu realizat de Universitatea Bristol şi publicat în ultimul număr al revistei Journal of Epidemiology and Community Health, există o relaţie între alimentaţia copiilor şi nivelul lor de inteligentă, aşa cum este acesta reprezentat de testele de tip IQ, informează BBC.