Cele mai citite
 


Aplicaţie on line pentru debirocratizarea relaţiei cu angajaţii din sănătate
duminică, 15 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 15 mar /Agerpres/ - Peste 20.000 de angajaţi din sistemul de sănătate vor putea solicita în sistem electronic documentele de care au nevoie, începând din 16 martie, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

El a explicat că Ministerul Sănătăţii (MS) lansează această aplicaţie on line, pentru început în fază pilot, prin care se vor primi şi procesa cererile de eliberare de certificate, diplome şi adeverinţe. Odată cu lansarea aplicaţiei se vor elimina 21 de taxe aferente eliberării de documente şi se va introduce pentru prima dată o bază de date electronică cu solicitanţii.

Pentru început, documentele care vor face obiectul aplicaţiei electronice sunt certificate privind tipul şi gradul profesional pentru medic, medic dentist, farmacist, chimist, biolog, biochimist şi certificate de recunoaştere în afara graniţelor ţării a calificărilor însuşite în România.
Ion Bazac a mai anunţat că până la sfârşitul anului, vor fi incluse în programul electronic toate tipurile de certificate, diplome şi adeverinţe emise de minister. Sistemul accesibil pe site-ul www.ms.ro permite solicitanţilor să cunoască în orice moment situaţia dosarului depus şi, în cazul în care acesta este incomplet, să afle care acte mai sunt necesare, fără a mai suna sau deplasa la minister.
Cadrele medicale vor putea ridica anumite tipuri de documente pe care le-au solicitat direct de la Direcţiile de sănătate publică judeţene. Prin introducerea acestui sistem, se elimină deplasarea pentru ridicarea documentelor la Bucureşti, dar şi taxele care erau între 5 şi 15 lei. Solicitantul va aplica on line pe adresa www.ms.ro după completarea unui chestionar cu date personale, va fi generată o cerere în formă electronică, urmând a fi tipărită şi semnată de către acesta.
Cererea va avea un număr unic de identificare. Solicitantul trimite prin poştă această cerere, însoţită, după caz, de copii legalizate ale actelor necesare pentru eliberarea documentului. Pentru prima categorie de documente eliberate de MS este suficientă doar cererea. Toate aceste documente sunt recepţionate şi înregistrate la MS, procesarea lor făcându-se mult mai rapid în condiţiile actuale.
Solicitantul poate vizualiza în timp real, prin reintroducerea numărului unic de identificare primit pe cererea electronică, stadiul în care se află dosarul şi, dacă este cazul, completările acestuia cu alte acte. În opinia dr. Alexandrul Rafila, consilier al ministrului Sănătăţii, timpul se reduce astfel de la o lună, la o săptămână. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.