Cele mai citite
 


Mehedinţi: Peste 200.000 lei irosiţi cu tratarea alcoolicilor
duminică, 9 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Urgenţă Judeţean (SJU) Mehedinţi a cheltuit de la începutul anului şi până la această dată suma de 231.000 lei cu stabilizarea persoanelor care au ajuns la unitatea de urgenţă din cauza alcoolului.
Reprezentantul SJU Mehedinţi, dr. Cristian Jianu, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că în perioada menţionată un număr de 63 de persoane au fost aduse din locuri publice în comă alcoolică şi într-o stare avansată de intoxicaţie acută etanolică.

'Sumele cheltuite zilnic de spital cu un astfel de pacient variază între 200 şi 600 lei.Toate persoanele care ajung la noi sunt dezinfectate, toaletate, deparatizate şi supuse unor tratamente de dezalcoolizare', a precizat Jianu.

Potrivit sursei citate, persoanele alcoolice încarcă substanţial facturile unităţii spitaliceşti, singura soluţie pentru evitarea unei astfel de situaţii fiind emiterea unui act normativ prin care aceştia să fie obligaţi să-şi plătească din propriile buzunare tratamentele şi chiar să fie sancţionaţi pentru viciul respectiv.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: SJU cheltuie lunar aproximativ 60.000 lei pentru alcoolicii adunaţi de pe străzi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin cheltuie lunar de la buget în jur de 60.000 lei pentru persoanele adunate de pe străzi cu ambulanţele în comă alcoolică, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Consumatorii de alcool au produs pagube Spitalului Judeţean de Urgenţă de aproximativ 100.000 lei La aproximativ 100.000 de lei se ridică cheltuielile efectuate în acest an cu persoanele aduse în comă alcoolică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Claudiu Zară.
Mehedinţi: Cinci intervenţii de asistenţă medicală rezolvate de SMURD Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit, marţi, în cinci cazuri în care au acordat primul ajutor de urgenţă unor persoane din localităţile Drobeta Turnu Severin, Cremenea de Jos, Comanda şi Albuleşti.
Mehedinţi: Medicul Victor Maliborschi, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Medicul ortoped Victor Maliborschi este manager cu drepturi depline al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin pentru următorii trei ani, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SJU dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: ISU a intervenit, în primul semestru, în peste 2.700 de situaţii de urgenţă ISU Mehedinţi a desfăşurat, în primul semestru al anului, 2.775 intervenţii, conform raportului prezentat, marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mehedinţi. Misiunile au fost derulate în urma primirii, prin intermediul SNUAU 112, a unui număr de 4,375 apeluri...
Mehedinţi: Peste 145 de persoane au apelat la ambulanţă de Paşte Un număr de 148 de persoane din judeţul Mehedinţi au solicitat în zilele de Paşte asistenţă medicală de urgenţă, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Dumbrăvica Florescu.