Cele mai citite
 


Iaşi: O studentă s-a drogat cu etnobotanice pentru a putea dormi
duminică, 9 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O studentă a fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor ''Sfântul Ioan'' din Iaşi în stare gravă, după ce a consumat plante etnobotanice, pentru a reuşi să adoarmă, după mai multe zile de nesomn.
Mama studentei susţine că aceasta foloseşte produse etnobotanice, cu efect halucinogen, de mai bine de jumătate de an. De data aceasta, susţine femeia, fata a inhalat droguri uşoare pentru că nu mai dormea de cinci zile.

'Pacienta prezenta simptomele specifice intoxicaţiei cu produse etnobotanice, motiv pentru care a necesitat măsuri de suport şi terapie simptomatică. Când starea clinică o va permite, pacienta va fi internată la Clinica de Toxicologie. Ea va necesita evaluare psihologică şi psihiatrică în vederea terapiei pentru drogodependenţă', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.

Potrivit şefului UPU, numărul celor care consumă astfel de produse aflate la limita legii este tot mai mare.

Dacă în urmă cu un an astfel de cazuri erau întâlnite bilunar, în prezent, la un interval de două zile, la spital ajunge câte o persoană care necesită îngrijiri medicale în urma intoxicaţiei cu plante etnobotanice, numai în cursul lunii trecute fiind înregistrate nouă cazuri, a precizat medicul.

Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din cadrul spitalului ''Sfântul Ioan'', a iniţiat în urmă cu un an un proiect legislativ ce prevede interzicerea atât?a tentativei?de comercializare, cât şi a comercializării?acestor produse etnobotanice şi permite actualizarea ori de câte ori este necesar de către Ministerul Sănătăţii (MS) a listei acestora. Astfel, începând de pe 15 februarie 2010, legea prevede că vânzarea, cumpărarea sau consumul substanţelor cu efect halucinogen, cuprinse în lista celor 36 interzise prin lege, este pedepsită cu închisoarea.

Cu toate acestea, în Iaşi, printr-un simplu SMS, consumatorii de plante etnobotanice, în marea lor majoritate studenţi, îşi fixează puncte de întâlnire cu persoanele care, până de curând, au fost comercianţi de droguri legale.

De asemenea, o parte dintre magazinele 'de vise' ce vindeau până la apariţia noii legi etnobotanice în apropierea instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi universitar se redeschid doar pe timpul nopţii sau în urma unui apel telefonic primit de la clienţii fideli, în timp ce altele continuă să funcţioneze sfidând autorităţile cât şi regulile bunului-simţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Număr mare de pacienţi internaţi din cauza plantelor etnobotanice Iaşi, 24 mai /Agerpres/ - Medicii atrag atenţia asupra fenomenului alarmant al plantelor cu efect halucinogen, după ce aproape 30 de persoane care au consumat astfel de substanţe au fost îngrijite în ultima săptămână la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' din...
Primarul din Iaşi vrea limitarea consumului de produse etnobotanice Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va demara un proiect pentru a limita consumul de produse etnobotanice.