Cele mai citite
 


O mare parte din farmacii nu mai eliberează medicamente
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondurile pe anul 2010 alocate de casele judeţene de asigurări de sănătate au fost epuizate, iar o mare parte dintre farmaciile din judeţele Neamţ, Vaslui, Vrancea, Braşov şi Cluj nu mai eliberează reţete compensate, a avertizat joi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.
Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, pacienţii din zonele respective au semnalat lipsa fondurilor, fapt care, după cum susţin ei, va avea efecte dezastruoase asupra reuşitei tratamentului recomandat de medici pacienţilor cu hepatită cronică.

Întreruperea terapiei antivirale la pacienţii cu afecţiuni hepatice atrage după sine, conform specialiştilor, agravarea bolii, mai ales în cazul hepatitei de tip B, prin producerea unor mutaţii ale virusului.

În consecinţă, tratamentul administrat până în prezent devine ineficient. Mai mult, orice terapie ulterioară riscă să nu aibă rezultatele aşteptate, scurtând astfel considerabil şansa la viaţă a pacientului.

Pe de altă parte, sumele cheltuite lunar pentru terapiile antivirale sunt de ordinul miilor pentru fiecare pacient aflat în tratament, iar în cazul în care acesta este întrerupt, înseamnă bani pierduţi, atâta timp cât pacientul nu are şansa să se însănătoşească.

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), membră a Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), îşi manifestă îngrijorarea faţă de situaţia actuală din sistemul de sănătate în general, ce periclitează viaţa pacienţilor cu afecţiuni cronice, iar în particular a celor cu afecţiuni hepatice, categorie pe care APAH-RO o reprezintă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO)
Braşov: Pacienţii cu hepatita C sunt îngrijoraţi că noile terapii nu sunt trecute pe lista medicamentelor compensate Pacienţii cu hepatita C din România îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că noile terapii, care le pot salva vieţile, nu se află pe lista medicamentelor compensate.
APAH-RO: Procesul de intrare în terapia interferon free, defectuos Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a atras atenţia luni asupra modului "defectuos" în care se derulează procesul de intrare în noua terapie "interferon free" a bolnavilor cu hepatită cronică virală de tip C.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România Pacienţii cu hepatită C vor acces la terapiile inovatoare nu promisiuni şi amânări
Braşov: Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi o strategie integrată Braşov, 21 oct/Agerpres/- Pacienţii cu afecţiuni hepatice susţin că au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi de o strategie integrată. De asemenea, ei cer autorităţilor responsabile să extindă tratamentul fără Interferon pentru toţi pacienţii şi să existe continuitate în acest tratament foarte necesar...
APAH-RO îşi exprimă îngrijorarea faţă de eliminarea Eritropoetinei de pe lista compensatelor Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România(APAH-RO) îşi exprimă îngrijorarea cu privire la decizia Ministerului Sănătăţii de a elimina din lista medicamentelor compensate a produsului Epoetinum alfa şi beta în cazul pacienţilor cu hepatită cronică virală B, C şi D, precum şi la pacienţii...