Cele mai citite
 


Mehedinţi: Probleme financiare la spitalul judeţean din Drobeta
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul judeţean de urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin se confruntă cu grave probleme financiare din cauza debitelor de peste 7,3 milioane de lei ce le are de achitat la diverşi furnizori de servicii şi produse necesare desfăşurării în condiţii normale a activităţii medicale.
Din cauza acestei situaţii, aprovizionarea unităţii spitaliceşti cu medicamente şi materiale sanitare se face în sincope, distribuitorii în mod justificat şi deliberat întârziind completarea stocurilor, fapt care afectează destul de grav tratamentele bolnavilor care ocupă cele 700 de paturi.

Sumele alocate în luna aprilie de Consiliul Judeţean Mehedinţi, de 1,2 milioane lei, şi de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Mehedinţi, de circa 2,5 milioane lei, au fost insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor curente, motiv pentru care nici un leu nu a fost plătit creditorilor pentru facturile restante.

În astfel de condiţii, bolnavii sunt obligaţi să-şi cumpere singuri medicamente, iar personalul medical, pentru a salva spitalul din colaps, să apeleze la sponsorizări.

Datorită acestora din urmă au fost efectuate lucrări de modernizare la sala bloc operator chirurgie şi în secţia urologie unde s-au amenajat patru rezerve pentru bolnavii cărora săptămânal li se efectuează dializă.

Autorităţile administraţiei judeţene sunt împotriva preluării Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin din cauza datoriilor uriaşe care sunt egale cu bugetul Consiliului Judeţean Mehedinţi pe aproape un an.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Lucrări de modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a alocat de la buget suma de 200.000 lei, necesară pentru decontarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei ing.Marius Bălu.
Mehedinţi: Medicul Victor Maliborschi, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Medicul ortoped Victor Maliborschi este manager cu drepturi depline al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin pentru următorii trei ani, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SJU dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Lucrări de reabilitare la SJU Drobeta Turnu Severin Execuţia lucrărilor de modernizare a blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin a început, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Bani pentru achitarea arieratelor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a obţinut, în luna decembrie, de la bugetul de stat, suma de 2,3 milioane de lei, pentru plata arieratelor şi aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi...
Mehedinţi: Conducerea SJU vrea rezilierea contractului cu firma privată specializată în analize de laborator Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, Marinică Stoian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că autorităţile judeţului fac demersuri pentru rezilierea contractului încheiat de fosta conducere a unităţii spitaliceşti, în 2011, cu firma privată Sanomed SRL din judeţul...
Mehedinţi: Investiţie finalizată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Lucrările de modernizare la secţia ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin au fost finalizate vineri, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu.