Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalele din judeţ, controlate de DSP
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspecţia Sanitară de Stat (ISS) din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DPS) Vaslui verifică, în prezent, toate spitalele din judeţ, iar după finalizarea acţiunii de control va decide care unitate sanitară va primi autorizaţie de funcţionare şi care nu.
Potrivit reprezentanţilor DSP Vaslui în unele unităţi sanitare au fost depistate deja nereguli.
'Principalele puncte de interes le reprezintă curăţenia şi respectarea circuitelor din spitale. Toate neregulile depistate vor fi aspru amendate. Au fost depistate şi nereguli prin spitalele pe unde am fost deja în control şi este posibil să găsim altele şi mai mari. Controlul nu se limitează la o singură vizită într-un spital, ci vom reveni de două-trei ori sau de câte ori e nevoie', a declarat, vineri, Luminiţa Costache, directorul adjunct al DSP Vaslui.

În prezent, doar două din cele şapte spitale din judeţ au autorizaţie de funcţionare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: 11 şcoli au rămas fără autorizaţie de funcţionare pentru nereguli sanitare Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău a retras, temporar, autorizaţiile de funcţionare a 11 unităţi de învăţământ din judeţul Bacău.
Directorul DSP Sibiu: Niciun centru de transfuzii de stat din judeţ nu are autorizaţie Un singur centru de transfuzii privat din municipiul Sibiu are autorizaţie de funcţionare, restul de cinci centre de transfuzii care funcţionează în cadrul spitalelor de stat nu au autorizaţii, fiind verificate în aceste zile de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu, a declarat...
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vaslui: Spitalul municipal Huşi nu poate primi autorizaţie de funcţionare din partea ISU Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, colonelul Neculai Olaru, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Spitalul Municipal din Huşi nu poate primi aviz de funcţionare din partea instituţiei.
Vaslui: Controale ale Direcţiei de Sănătate Publică în toate şcolile din judeţ Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vor efectua până la sfârşitul lunii verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare pentru a urmări cum sunt asigurate activităţile şcolare, dar şi cum se desfăşoară asistenţa medicală, inclusiv imunizările obligatorii...