Cele mai citite
 


Iaşi: Simulare de incendiu, în Piaţa Unirii
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Impresionante forţe de ordine au intervenit vineri dimineaţa la o simulare de incendiu la cel mai înalt hotel din Iaşi, Hotelul Unirea.
La acţiune au fost mobilizate autospeciale ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Iaşi, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Iaşi dar şi ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

Întreaga scenă s-a petrecut sub privirile uimite ale cetăţenilor aflaţi în trecere prin centrul oraşului sau atraşi în zonă de zgomotul produs de girofarurile autospecialelor pompierilor şi ambulanţelor SMURD Descarcerare.

Scenariul simulării prevedea că sinistrul i-a afectat pe cei aflaţi în hotel, pe cei de la restaurantul amplasat la etajul 13, dar şi pe o parte dintre salvatori. De asemenea, scenariul prevedea că focul a afectat structura de rezistenţă a hotelului, motiv pentru care acesta s-a prăbuşit de la jumătate, producând alte victime printre persoanele din jur.

La evenimentul desfăşurat în Piaţa Unirii au fost prezenţi gen.lt.Vladimir Secară de la IGSU, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, col. Ştefan Lazăr, inspectorul şef al ISU Iaşi şi conf.dr. Diana Cimpoeşu, medicul coordonator al UPU - SMURD din cadrul Spitalului Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul aniversării a cinci ani de la înfiinţarea SMURD Iaşi.

La SMURD Iaşi lucrează în prezent 15 medici primari şi specialişti, 23 asistenţi medicali, 90 de ofiţeri şi subofiţeri ai ISU, 94 de paramedici, 30 de studenţi voluntari şi 70 de medici rezidenţi în medicină de urgenţă.

Numărul solicitărilor pentru SMURD Iaşi a crescut de la an la an. De la 427 de intervenţii câte au fost înregistrate în anul 2005 la 806 cazuri în 2007, 1.688 în 2008 şi 2.646 în 2009, cărora li se adaugă alte 1.068 ale Echipajelor de Prim Ajutor (EPA).

De asemenea, în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat 724 de intervenţii TIM-SMURD şi 229 ale EPA.

În prezent SMURD Iaşi este implicat în programul de dezvoltare al Regiunii Nord-Est în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SMURD Iaşi a împlinit 6 ani de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din Iaşi a împlinit, luni, şase ani de la înfiinţare.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.