Cele mai citite
 


Harghita: Laboratoarele de analize din Topliţa, fără contract cu CJAS
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele două laboratoare de analize medicale din zona Topliţa nu au mai putut încheia contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, întrucât nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute de lege.
Directorul CJAS Harghita, Rodica Biro, a declarat că reglementările prevăd că toate laboratoarele sau punctele de lucru ce urmează a fi cuprinse în contractul de furnizare de servicii medicale paraclinice-analize de laborator, trebuie să fie aibă certificat ISO.

Laboratoarele care au îndeplinit această condiţie şi care au încheiat contracte cu CJAS sunt Prodia Miercurea Ciuc, cu puncte de recoltare a analizelor medicale la Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc şi Topliţa, Laboratorul Clinica Polisano Miercurea Ciuc şi Laboratorul Serolab Odorheiu Secuiesc. Cele două laboratoare din Topliţa nu au îndeplinit condiţiile şi nu mai pot efectua analize decontate de CJAS, ci doar contra cost.

Cetăţenii din zona Topliţa pot apela la punctele de lucru ale laboratorului care are contract, unde se recoltează probele, urmând ca analizele să se efectueze la Miercurea Ciuc.

'Situaţia creată nu prezintă riscul unor disfuncţionalităţi la nivelul acestei categorii de servicii, deoarece pentru zonele în care nu mai funcţionează laboratoarele care au prestat serviciile medicale paraclinice până la 30.04.2010 există puncte de recoltare ale laboratoarelor acreditate care vor efectua analizele solicitate. Pentru informarea populaţiei la sediul spitalelor teritoriale există afişat anunţurile cu programul de funcţionare şi locaţia punctelor de recoltare', a declarat Rodica Biro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Controale la laboratoarele de analize medicale care invocă epuizarea fondurilor repartizate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi va demara, începând de marţi, controale la cele şase laboratoare de analize medicale din judeţ, a declarat directorul instituţiei, Ion Mîţu.
Vaslui: Fonduri mai mici pentru laboratoarele de analize medicale Cele 13 laboratoare medicale din judeţul Vaslui aflate sub contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au primit fonduri mai puţine în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Harghita: Finanţările pentru spitale, la nivelul celor de anul trecut sau mai scăzute Finanţările acordate spitalelor din Harghita de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) se situează la nivelul celor de anul trecut sau sunt chiar mai scăzute, autorităţile sanitare şi locale căutând soluţii pentru suplimentarea bugetului.
Timiş: CJAS a alocat peste 1 milion de lei pentru servicii medicale paraclinice Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a alocat peste 1 milion de lei serviciilor medicale paraclinice.
Mehedinţi: Bani în plus de la CJAS pentru laboratoarele de analize medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi a alocat, suplimentar, 322.000 de lei celor 12 laboratoare de analize medicale din judeţ.
Tulcea: Analize medicale de prevenţie gratuite Cele şase laboratoare din municipiul Tulcea vor efectua analize medicale de prevenţie gratuite începând din această lună, conform noului contract cadru încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.