Cele mai citite
 


Taxe mai puţine pentru furnizorii de servicii medicale
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii intenţionează să elimine tarifele pe care unităţile sanitare şi serviciile de ambulanţă sunt obligate să le achite în prezent pentru obţinerea avizelor de utilizare a dispozitivelor medicale, informează MS printr-un comunicat de presă.
Începând de vineri, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa www.ms.ro, se află în dezbatere publică proiectul de Ordin de ministru care modifică Ordinul 1369/30 octombrie 2009.

Conform Ordinului 1369/2009 toate unităţile sanitare publice, serviciile de ambulanţă judeţene şi serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precum şi echpajele serviciilor mobile de urgenţă, reanimare, descarcerare - SMURD trebuie să plătească Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale (OTDM) o serie de taxe pentru obţinerea avizului de punere în funcţiune a dispozitivelor medicale utilizate sau pentru obţinerea buletinelor de verificare periodică a acestora.

'Având în vedere situaţia dificilă cu care ne confruntăm în acest an, încercăm să eficientizăm activitatea în unităţile sanitare şi serviciile de ambulanţă şi să reorganizăm circuitul financiar. După ce am stopat măsura aberantă prin care unităţile sanitare erau nevoite să plătească ambulanţelor pentru transportul pacienţilor de la un pavilion la altul, acum intenţionăm să scutim spitalele de la plata acestor tarife nejustificate', a declarat ministrul Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a mai spus ca măsura nu va afecta activitatea OTDM sau calitatea verificărilor realizate de către această instituţie deoarece, începând din acest an, unitatea nu mai este nevoită să funcţioneze din venituri proprii, fiind finanţată de la bugetul de stat.

Ministerul Sănătăţii estimează că măsura pe care doreşte să o introducă începând cu luna viitoare ar însemna economii la serviciile de ambulanţă de cel puţin 5-6 miliarde lei anual, iar pentru spitale cel puţin dublul acestor sume.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.
Serviciile de ambulanţă îşi reprimesc sumele reţinute de Ministerul Sănătăţii Reţinerea la nivelul Ministerului Sănătăţii a procentului de 15% din cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunuri şi servicii de la Serviciile de Ambulanţă s-a efectuat în baza dispoziţiilor Guvernului României, în scopul menţinerii echilibrului între resursele alocate şi cheltuielile efectuate...
Teleorman: Primul ministru va participa la inaugurarea SMURD în Alexandria Primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, va participa, joi, în municipiul Alexandria, la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în judeţul Teleorman, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...