Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalul de Urgenţe cheltuieşte sume mari pentru tratamentul alcoolicilor
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câte zece persoane în stare de ebrietate ajung, în medie, în fiecare zi, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean (SJU) Vaslui.
Potrivit reprezentanţilor SJU, există zile când numărul pacienţilor cu etilism acut sau sevraj alcoolic este dublu.
''Zilnic la noi vin în sevraj alcoolic foarte mulţi pacienţi. Costurile cu aceştia sunt foarte mari. Pe lângă faptul că ocupă câte un pat la UPU, ei mai beneficiază şi de tratamentul adecvat în astfel de cazuri. Chiar dacă le punem o banală perfuzie cu vitamine, tot ne costă'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.
În prezent, consumatorii de alcool care ajung pe patul spitalului primesc tratamentul necesar subvenţionat de stat, costurile fiind în medie de 600 de lei.
SJU Vaslui a cheltuit numai anul trecut peste 2 milioane de lei pentru tratarea persoanelor alcoolice.
În ceea ce priveşte şansele de recuperare a fondurilor cheltuite pentru spitalizarea alcoolicilor, acestea sunt inexistente.
''Noi raportăm sumele la Casa Judeţeană a Asigurărilor Sănătate, care ar trebui să se ocupe de imputarea banilor pentru fiecare pacient în parte, dar niciun vasluian nu s-a achitat de obligaţii până acum. Vorbim de pacienţi fără venituri de la care este practic imposibilă recuperarea banilor'', a mai declarat Carmen Rotaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...
Galaţi: Unitatea de primiri urgenţe a avut cu peste 13.000 de pacienţi mai mulţi decât în 2011 În 2012, la Unitatea de primiri urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean ''Sfântul Apostol Andrei'' Galaţi au fost trataţi 85.323 pacienţi, faţă de 2011, când aceeaşi unitate a tratat 71.840 pacienţi, a anunţat, marţi, şeful UPU Galaţi, dr. Angel Trifan.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Vaslui: Creştere a numărului de pacienţi cu probleme din cauza consumului excesiv de alcool Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui este arhiplină, mai bine de jumătate dintre pacienţii internaţi la această dată având probleme din cauza consumului exagerat de alcool.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.