Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Centrul de Aparatură Medicală, la limita subzistenţei
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Aparatură Medicală Caraş-Severin, instituţie de stat cu autofinanţare, nu primeşte niciun ban şi este nevoit să-şi găsească parteneri şi să încheie contracte, la fel ca orice firmă privata.
''Cum majoritatea contractelor sunt cu spitalele care, la rândul lor, se confruntă cu probleme financiare, banii vin mereu cu întârziere'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Ivan Schnabel, directorul Centrului Judeţean de Aparatură Medicală Caraş-Severin.
Lipsa banilor se vede la tot pasul. Clădirea care adăposteşte Centrul stă să cadă, nu există apă şi căldură, iar cei cinci angajaţi ai centrului nu şi-au mai primit salariile de jumătate de an, respectiv, din luna octombrie.
Chiar şi în aceste condiţii, centrul continuă să funcţioneze, activitatea pe care o desfăşoară angajaţii de aici fiind vitală pentru pacienţi.
În momentul de faţă, Centrul Judeţean de Aparatură Medicală a acumulat datorii la bugetul de stat şi către furnizori de peste 50 mii lei.
Munca şi expertiza lor este esenţială pentru desfăşurarea activităţii medicale, deoarece, cei cinci angajaţi ai centrului repară şi asigură întreţinerea aparaturii medicale de orice tip, de la aparatele vechi de zeci de ani, până la cele de ultima generaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a primit mobilier şi aparatură medicală Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa beneficiază de mobilier nou şi două injectomate noi pentru tratamentul copiilor, donate de Clubul Lions Onix Reşiţa.
Caraş-Severin: Aparatură medicală performantă, donată Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va beneficia de aparatură medicală performantă, donată secţiei de Urologie de către Grupul CEZ în România.
Caraş-Severin: O nouă acţiune de donare de echipamente medicale din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii' Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş au primit, joi, din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', aparatură medicală în valoare de 27.000 euro, în urma campaniilor de strângere de fonduri organizate la nivel naţional.
Caraş-Severin:Investiţii de 675 mii lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, din fonduri alocate de CJ la rectificarea bugetară Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa continuă, până la sfârşitul anului, investiţiile în achiziţia de aparatură pentru secţia de Terapie Intensivă şi reabilitatea instalaţiei de apă la Staţionarul I, în acest sens fiindu-i alocată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin suma de 675 de mii de lei, la...
Caraş-Severin: Donaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa din partea CEZ România Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa beneficiază, de la începutul acestui an, de aparatură medicală modernă pentru patru dintre secţiile sale. Echipamentul a fost asigurat de Grupul CEZ în România şi îmbunătăţeşte calitatea serviciilor medicale oferite populaţiei din Caraş Severin.
Caraş-Severin: Prima intervenţie chirurgicală din Reşiţa prin laparoscopie urologică La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a avut loc, vineri, prima intervenţie chirurgicală realizată prin metoda 'laparoscopie urologică', aparatura fiind achiziţionată prin finanţarea acordată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.