Cele mai citite
 


Harghita: Voluntar pentru o zi, la Crucea Rosie
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Harghitenii pot deveni, sâmbătă, pentru o zi, voluntari ai Crucii Roşii şi pot participa la activităţile derulate de această organizaţie.
Voluntarii pentru o zi vor fi ajutaţi de voluntarii ''veterani'' ai organizaţiei şi, timp de mai multe ore, vor vedea cu ochii lor ce înseamnă munca în cadrul filialei Harghita a Crucii Roşii.
Directorul Crucii Roşii Harghita, Eva Zsigmond, a explicat că voluntarii pentru o zi vor distribui materiale informative legate de sănătate, vor ajuta la măsurarea tensiunii arteriale a localnicilor din Miercurea Ciuc, care va avea loc în zona Pieţei agroalimentare, dar vor participa şi la exerciţii de prim ajutor şi intervenţie în caz de dezastre, ca membri activi ai echipajului. De asemenea, cei dornici vor lua parte la efectuarea de anchete sociale şi la distribuirea de ajutoare, precum şi la organizarea unei tombole în vederea strângerii de fonduri.
La sfârşitul programului se va face o evaluare a acţiunii, voluntarii pentru o zi fiind invitaţii Clubului de Tineret al Crucii Roşii.
Directorul Crucii Roşii, filiala Harghita, Eva Zsigmond, a declarat că programul ''Voluntar pentru o zi'' este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roşii, eveniment sărbătorit anual, în întreaga lume, de milioane de voluntari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Crucea Roşie derulează proiecte de prim ajutor pentru voluntari de toate vârstele Miercurea Ciuc, 21 sep/Agerpres/- Filiala Harghita a Crucii Roşii Române derulează proiecte de prim ajutor care se adresează tuturor categoriilor de voluntari, indiferent de vârstă.
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.
Harghita: Voluntari vârstnici ai Crucii Roşii pleacă în schimb de experienţă în Austria Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Harghita de pregătesc să plece într-un schimb de experienţă în Austria, pentru a experimenta ce înseamnă să faci voluntariat în într-o ţară occidentală.
Harghita:Voluntarii Crucii Roşii au acordat, în iulie şi august, primul ajutor unui număr de peste 3.500 de persoane Miercurea Ciuc, 25 sep /Agerpres/- Voluntarii Crucii Roşii Harghita au acordat primul ajutor, în lunile iulie şi august, unui număr de peste 3.500 de persoane, care participau la diferite evenimente şi au avut probleme medicale.
Mii de copii harghiteni au participat, în ultimii ani, la cursul de prim ajutor "Păpuşa mea este bolnavă" Miercurea Ciuc, 10 feb /Agerpres/- Câteva mii de copii au participat, în ultimii ani, la un curs de prim ajutor organizat de Crucea Roşie Harghita şi intitulat "Păpuşa mea este bolnavă", acţiunea fiind una foarte iubită şi apreciată deopotrivă de cei mici, de dascăli şi de părinţi.
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...