Cele mai citite
 


Iaşi: Sindicaliştii din sănătate - pe punctul de a declanşa greva generală
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicaliştii ieşeni din domeniul sanitar nu exclud posibilitatea intrării în grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de restructurare a sectorului bugetar, anunţate de preşedintele Traian Băsescu.
Liderul SANITAS Iaşi, Viorel Tănase, a declarat vineri că nu exclude posibilitatea ca asistenţii medicali să declanşeze grevă generală fără a mai asigura acea treime pentru asistenţa medicală de urgenţă, cum cere legislaţia în vigoare.
'Am luat la cunoştinţă declaraţia primului-ministru Traian Băsescu, care de fapt este preşedintele ţării, în urma căreia am convocat Biroul Executiv (al filialei sindicale - n.r.). Suntem pe punctul de a declanşa conflictul de muncă la nivel de judeţ. De data aceasta nu vom mai ceda nimic din regulamentul şi legislaţiile sindicale', a precizat Viorel Tănase.
El a spus că, 'în scurt timp, se va intra în greva generală, dar fără să se asigure acea treime în unităţile spitaliceşti'.
'Fiindcă premierul Emil Boc se pricepe la toate problemele, la fel şi Elena Udrea, atunci să o punem pe ministră asistentă şefă, iar pe preşedintele Traian Băsescu medic, să vadă şi ei cum este să fii în aceste funcţii şi să nu te remunereze pentru tot efortul depus', a afirmat liderul SANITAS Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii ieşeni din sănătate - pe punctul de a declanşa greva generală Sindicaliştii ieşeni din domeniul sanitar nu exclud posibilitatea intrării în grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de restructurare a sectorului bugetar, anunţate de preşedintele Traian Băsescu.
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas au protestat timp de două ore Sindicaliştii Sanitas au întrerupt, miercuri, timp de două ore, activităţile din spitalele din judeţul Iaşi şi au declanşat o grevă de avertisment pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de inechităţile salariale din sistem.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu greva generală dacă situaţia sectorului sanitar nu va fi reglementată Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.
Iaşi: Grevă japoneză în spitale şi la Consiliul Judeţean Angajaţii din spitalele ieşene şi cei din Consiliul Judeţean au decis să intre în grevă japoneză, solidarizându-se astfel cu sindicaliştii din alte instituţii bugetare care protestează la Bucureşti.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...