Cele mai citite
 


Sibiu: Cinci medici au ajutat o sibiancă obeză să nască
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O sibiancă de 38 de ani, cu o greutate de peste 150 de kg, a născut, vineri, prin cezariană, un copil prematur de 1,25 kg, operaţia fiind efectuată de o echipă formată din cinci medici, condusă de prof. univ. dr. Adrian Stretean, şeful Clinicii Obstetrică - Ginecologie din Sibiu, conform unui comunicat de presă remis de spitalul judeţean.
''Această intervenţie a fost necesară ca urmare a patologiei prezentate de gravidă: hipertensiune indusă de sarcină, formă severă, apărută pe fondul obezităţii morbide a pacientei şi care a necesitat efectuarea operaţiei cezariene la 32 de săptămâni'', a precizat, după operaţie, şeful Clinicii Obstetrică - Ginecologie Sibiu.
Acesta susţine că mămica are o evoluţie postoperatorie bună, dar există totuşi riscul apariţiei ulterioare a unor complicaţii. Pacienta se află în permanenţă sub supraveghere medicală în cadrul Serviciul de Terapie Intensivă.
În cadrul Maternităţii Spitalului Judeţean s-au mai efectuat astfel de intervenţii la gravide cu obezitate, dar acest caz este unul deosebit, pacienta prezentând cel mai mare grad de obezitate, accentuat de raportul între înălţime şi greutate, fapt care a dus implicit la creşterea dificultăţii intervenţiei chirugicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: O fata de 14 ani care a născut prematur a fost stabilizată de medicii de la Spitalul 'Cuza Vodă' Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au reuşit să stabilizeze o fată de 14 ani care a născut prematur, a declarat pentru AGERPRES managerul unităţii medicale prof.univ.dr Mircea Onofriescu.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Mureş: Premieră medicală naţională la o gravidă cu insuficienţă aortică severă, aflată în stare septică La Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, condusă de conf. dr. Horaţiu Suciu, s-a efectuat o operaţie, în premieră naţională, la o pacientă însărcinată care suferea de insuficienţă aortică severă postendocardită acută...
Iaşi: O fata de 13 ani a născut un băiat de 3,2 kilograme Fata de 13 ani, care a fost adusă cu elicopterul SMURD la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna", a născut miercuri un băiat în greutate de 3,2 kilograme.
Iaşi: Miracolul Crăciunului şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecolgie Cuza Vodă Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au petrecut mai multe ore în sălile de operaţie pentru a salva viaţa unor tinere şi a feţilor acestora, în ultima gardă la unitatea medicală fiind născuţi 10 copii, cel mai miv având o greutate de 700 de grame.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...