Cele mai citite
 


Braşov: Nouă persoane, în spital după ce au mâncat brânză telemea
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă persoane cu vârsta cuprinsă între 8 şi 77 de ani din municipiul Braşov se află internate la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce au consumat brânză telemea de la producători particulari din Piaţa Astra.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Mădălina Siminea, este vorba despre 15 persoane care au consumat brânză telemea, dar numai nouă dintre ele au avut o stare generală complicată cu vărsături, diaree şi colici, necesitând internarea în spital.
Sursa citată a mai spus că starea celor nouă persoane este favorabilă şi probabil că în zilele următoare vor fi externate.
Directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Braşov, Ionel Spătaru, a declarat pentru AGERPRES că, în urma unui control efectuat în Piaţa Astra pentru a preleva probe, au fost identificate şi persoanele de unde fusese cumpărată brânza. Este vorba despre trei producători particulari, unul din judeţul Covasna şi doi din judeţul Braşov, care vor fi sancţionaţi cu amendă între 3.000-30.000 de lei dacă, în urma rezultatelor probelor prelevate, se va demonstra că brânza a fost infestată.
Direcţia de Sănătate Publică a prelevat probe de la bolnavi, iar rezultatele vor fi cunoscute la începutul săptămânii viitoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Nici unul dintre copiii cu probleme apărute după consumul laptelui, nu a rămas internat în spital Braşov, 11 mar /Agerpres/- Cei mai mulţi dintre elevii de la Braşov şi Codlea, internaţi în spitale după ce au consumat la şcoală lapte şi corn, au fost externaţi, urmând ca până la finalul zilei, toţi copiii să ajungă acasă.
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...
Braşov: Numărul copiilor care acuză probleme medicale a ajuns la 20 Braşov, 11 mar /Agerpres/- Numărul copiilor care acuză dureri abdominale, greţuri, vărsături a ajuns la 20, 16 la Şcoala generală nr. 31 din Braşov şi patru la Şcoala generală nr. 2 din Codlea, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov Ciprian Sfreja.
Braşov: Din 14 unităţi de transfuzie sanguină, doar şapte sunt autorizate;cele mai multe sunt private Şapte unităţi de transfuzie sanguină din cele 14 din judeţul Braşov sunt autorizate sanitar conform Ordinului Ministerului Sănătăţii 607/2013, iar dintre acestea două sunt de stat, respectiv cele de la Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie Braşov şi Spitalul CFR Braşov, restul de cinci fiind unităţi...
Braşov: 26 de copii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 26 de copii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 14 ani din toată ţara au fost internaţi joi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov cu toxiinfecţie alimentară.
Braşov: Focar de hepatită virală acută în Apaţa Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov sunt în alertă după ce joi în localitatea Apaţa au fost descoperite mai multe cazuri de hepatită virală acută de tip A atât la copii, cât şi la adulţi.