Cele mai citite
 


Sindicaliştii ieşeni din sănătate - pe punctul de a declanşa greva generală
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicaliştii ieşeni din domeniul sanitar nu exclud posibilitatea intrării în grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de restructurare a sectorului bugetar, anunţate de preşedintele Traian Băsescu.
Liderul SANITAS Iaşi, Viorel Tănase, a declarat vineri că nu exclude posibilitatea ca asistenţii medicali să declanşeze grevă generală fără a mai asigura acea treime pentru asistenţa medicală de urgenţă, cum cere legislaţia în vigoare.
'Am luat la cunoştinţă declaraţia primului-ministru Traian Băsescu, care de fapt este preşedintele ţării, în urma căreia am convocat Biroul Executiv (al filialei sindicale - n.r.). Suntem pe punctul de a declanşa conflictul de muncă la nivel de judeţ. De data aceasta nu vom mai ceda nimic din regulamentul şi legislaţiile sindicale', a precizat Viorel Tănase.
El a spus că, 'în scurt timp, se va intra în greva generală, dar fără să se asigure acea treime în unităţile spitaliceşti'.
'Fiindcă premierul Emil Boc se pricepe la toate problemele, la fel şi Elena Udrea, atunci să o punem pe ministră asistentă şefă, iar pe preşedintele Traian Băsescu medic, să vadă şi ei cum este să fii în aceste funcţii şi să nu te remunereze pentru tot efortul depus', a afirmat liderul SANITAS Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Sindicaliştii din sănătate - pe punctul de a declanşa greva generală Sindicaliştii ieşeni din domeniul sanitar nu exclud posibilitatea intrării în grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de restructurare a sectorului bugetar, anunţate de preşedintele Traian Băsescu.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu greva generală dacă situaţia sectorului sanitar nu va fi reglementată Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.
Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.
Sepi: Pregătim o grevă generală adevărată în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială Federaţia Sanitas pregăteşte o grevă generală în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
Suceava: Sindicaliştii SANITAS au demarat procedurile pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie Sindicaliştii din sănătate au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al SANITAS Suceava.