Cele mai citite
 


Agenţia Naţională de Transplant nu se desfiinţează
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Transplant nu se desfiinţează, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr. Dan Luscalov, directorul executiv al instituţiei.
El a precizat că toate posturile strict necesare sunt ocupate, atât la nivel de coordonare, cât şi la serviciile juridic, contabilitate şi personal.
'ANT are tot suportul necesar din partea Ministerului Sănătăţii pentru a-şi putea desfăşura activitatea de coordonare în domeniul transplantului, dovadă fiind faptul că, la ora actuală, în România sunt realizate deja peste 100 de transplanturi, în 2010, şi s-au recoltat organe şi ţesuturi de la 22 de donatori în moarte cerebrală în ultimele patru luni', a explicat directorul executiv.
Agenţia Naţională de Transplant a luat fiinţă în 2004, conform cerinţelor europene, ca o autoritate competentă, responsabilă de coordonarea activităţii de transplant şi de corelare a legislaţiei naţionale în domeniul transplantului cu cea internaţională.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Agenţia Naţională de Transplant: Numărul de donatori în moarte cerebrală a crescut considerabil Numărul recoltărilor de la donatori în moarte cerebrală a crescut de la 65 în anul 2012 la 43 în perioada 1 ianuarie - 15 aprilie 2013, precizează Agenţia Naţională de Transplant (ANT).
Ziua Naţională a Transplantului - Istoria transplantului de organe şi ţesuturi în România Începând cu anul 2005, în România se sărbătoreşte, urmând modelul European, Ziua Naţională a Transplantului, la 30 aprilie.
Record absolut la transplantul renal de la donatori în moarte cerebrală, în 2013 la Fundeni transplantul renal de la donatori în moarte cerebrală a înregistrat un record absolut anul trecut - 77 de intervenţii, a declarat miercuri academicianul Ioanel Sinescu, şeful Centrului de chirurgie Urologică, dializă şi transplant renal Fundeni.
Dr. Victor Zota: România a înregistrat anual o creştere progresivă de 30% în domeniul transplantului Anul acesta au fost realizate transplanturi cu organe prelevate de la 23 de donatori aflaţi în moarte cerebrală, 2011 fiind cel mai bun an din punct de vedere al donatorilor, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.
Asociaţia Transplantaţilor susţine că activitatea de transplant este afectată din cauza informaţiilor eronate din presă Doi donatori de organe aflaţi în moarte cerebrală au fost anul trecut, în Bucureşti, a declarat marţi Gheorghe Tache, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR), care a subliniat că acest lucru a fost posibil din cauza informaţiilor eronate apărute în 2009 în presă referitoare...
Dr. Victor Zota: România trebuie să aibă un număr mai mare de coordonatori de transplant În România s-au efectuat până în prezent peste 2.500 de transplanturi renale, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Oradea, peste 350 de transplanturi hepatice în Institutul Clinic Fundeni, peste 500 de transplanturi medulare, peste 50 de transplanturi cardiace...