Cele mai citite
 


Este posibil ca bătrânul indian care posteşte de 65 de ani să nu mintă, relevă un studiu
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii unui laborator militar din provincia indiană Gujarat (The Defense Institute of Physiology and Allied Sciences, DIPAS) au încheiat studiul de 15 zile asupra unui bătrân yogin de 83 de ani care pretinde că, în ultimii 65 de ani, a supravieţuit fără hrană şi apă, informează agenţia Xinhua.
După mai bine de două săptămâni, cei 35 de doctori au confirmat că parametri biologici ai lui Prahlad Jani, numit şi Mataji, s-au situat în limite admisibile.

'DIPAS va analiza informaţiile culese în ultimele două săptămâni şi apoi va încerca să le folosească pentru a găsi modalităţi de îmbunătăţire a performanţelor personalului militar care acţionează în condiţii de climă şi stres extreme', a declarat medicul care a condus experimentul.

Bătrânul Jani s-a declarat bucuros să coopereze cu oamenii de ştiinţă.

'Sunt capabil să trăiesc fără hrană şi apă. Dacă ştiinţa şi aceşti doctori pot scoate ceva folositor din acest studiu, atunci sunt mai mult decât bucuros să particip', a declarat bătrânul yogin.

'Au fost efectuate mai multe teste. Va lua ceva timp să analizăm acţiunea hormonală, enzimală şi mitocondrială, genele şi alte informaţii. Va lua chiar mai mult timp', a declarat medicul şef de la DIPAS, unitate medicală ce funcţionează sub patronajul Organizaţiei Militare pentru Cercetare şi Dezvoltare din India (DRDO), menţionează agenţia chineză de presă Xinhua.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Studiu pe microorganisme din gheaţa subterană, o premieră mondială O echipă de cercetători români efectuează primul studiu din lume pe microorganisme din gheaţa subterană, în cadrul unui proiect derulat la Peştera Gheţarul de la Scărişoara, care are peste zece mii de ani vechime, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES de către preşedintele Asociaţiei Speologice...
Schimbările climatice vor avea efecte asupra sănătăţii mentale a oamenilor (studiu) Stres la adulţi şi nelinişte la copii - sunt efectele pe care le-ar putea avea schimbările climatice asupra sănătăţii mentale a oamenilor, apreciază un studiu publicat luni de un institut de cercetări australian, care consideră că problema este destul de puţin studiată, relatează 7sur7.be.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: cânepa Seminţele de cânepă sunt printre cele mai nutritive alimente din lume, fiind cu cea mai mare concentraţie de proteine, după alge. Ele pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume şi fructe, musli, produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă.
Bucureştiul, printre cele mai grav afectate oraşe europene de valuri de căldură insuportabile /experţi/ Valurile de căldură devin tot mai dese, mai lungi şi mai intense în Europa, iar riscurile pentru sănătatea umană în zonele afectate de încălzirea globală au fost până acum subevaluate, avertizează oamenii de ştiinţă de la Institutul pentru Atmosferă şi Climă al ETH Zürich, la finalul unui studiu comandat...
A fost confirmat ştiinţific efectul pozitiv al siestei după o noapte cu puţin somn (studiu) Siesta are efect pozitiv asupra asupra nivelului de stres sau al sistemului imunitar după o noapte cu puţin somn, a demonstrat un studiu ştiinţific apărut marţi în publicaţia americană Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Cercetarea arată că siesta restabileşte nivelurile de hormoni şi...
Mâncarea condimentată reduce riscul de moarte prematură (studiu) Consumul regulat de hrană condimentată ar proteja împotriva unei serii de boli şi ar reduce riscul decesului prematur, se arată într-un studiu al unei echipe de cercetători chinezi pe marginea obiceiurilor alimentare ale aproximativ o jumătate de milion de persoane, relatează marţi passionsante.be.