Cele mai citite
 


Studiu: canabisul poate preveni dezvoltarea bolii vacii nebune
marţi, 18 septembrie 2007   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O organizatie din Noua Zeelanda a anuntat ca detine dovezi stiintifice ce atesta ca dezvoltarea bolii vacii nebune poate fi prevenita cu ajutorul canabisului. Organizatia nationala pentru revizuirea legilor privind marijuana (NORML) a precizat ca un studiu efectuat recent in Franta a demonstrat ca o substanta extrasa din canabis, denumita canabidiol, este eficienta in prevenirea encefalopatiei spongiforme (BSE), cunoscuta si sub numele de boala vacii nebune.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Compuşii conţinuţi de marijuana distrug acumulările de plăci de pe neuronii bolnavilor de Alzheimer (studiu) Maladia Alzheimer, cea mai răspândită formă de demenţă, poate fi adăugată pe lista bolilor care ar putea fi tratate cu ajutorul unor compuşi prezenţi în canabis, conform unui nou studiu publicat de Institutul californian Salk, transmite Popular Science.
Consumul de marijuana măreşte rezistenţa creierului la traume (studiu) Persoanele care consumă marijuana au şanse mai ridicate de a supravieţui în cazul unor traume craniene grave decât cei care nu consumă, conform unui nou studiu, informează Reuters.
Cercetătorii susţin legătura de cauzalitate dintre alcool şi cancer (studiu) Cercetătorii din Noua Zeelandă au declarat vineri că există dovezi puternice potrivit cărora alcoolul constituie o cauză directă a cancerului, informează agenţia de presă Xinhua.
Şase persoane în stare gravă în Franţa după participarea la studii clinice pentru un nou medicament Şase persoane se află în stare gravă în Franţa după ce au luat parte la un studiu clinic pentru un laborator european anonim care testa un nou medicament, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Franţa citat de agenţia Reuters.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
Studiu: 82,3% dintre tinerii medici spun că este posibil să emigreze 82,3% dintre tinerii medici spun că este posibil să emigreze, iar dintre ei aproape 30% susţin că vor face sigur acest lucru, se arată într-un studiu prezentat marţi de Colegiul Medicilor Bucureşti.