Cele mai citite
 


Femeile nu mai vor să-şi îngroaşe buzele
joi, 1 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Sanatate si frumusete, Neurologie
 

Se mizează acum pe naturaleţe. Femeile de azi nu mai vor buze groase sau artificiale, precum cele afişate ostentativ de unele actriţe sau manechine. Pe de altă parte, potrivit specialiştilor, această obsesie faţă de volum a provocat în unele cazuri sechele ireversibile, care acum încearcă să fie remediate, notează ziarul El Mundo.

"Deja nu ni se mai cere un volum atât de exagerat, ci rezultate mai discrete şi mai naturale”, a declarat Concha Obregon, purtătoare de cuvânt al Asociaţiei Spaniole de Medicină Estetică (SEME). Aceleaşi cereri au fost primite şi de alte centre de chirurgie estetică din Spania. ”Rasa albă mediteraneană, caracterizată prin buze subţiri, continuă să solicite mai multă grosime, dar în limite cât mai naturale”, afirmă şi Patricia Mancebo.

Pe lângă aspiraţia faţă de o imagine cât mai naturală, multe paciente vin la aceste clinici ”în căutarea unei rectificări a buzelor pentru că implantul era prost făcut, în general în stabilimente neautorizate” a adăugat doctoriţa Obregon. Implanturile de proastă calitate sunt generate de tehnica proastă folosită, sau de produsele inadecvate utilizate. În anii 90, potrivit experţilor, femeile urmăreau un rezultat durabil. Pentru aceasta se foloseau materiale de ”umplutură” neresorbante /permanente, precum siliconul lichid, sau biopolimerii).
"În unele cazuri, acestea au generat sechele severe ireversibile, precum granulomul (o mica tumoare inflamatorie cronică, ţesutul reacţionează faţă la introducerea unui corp străin întărindu-se) şi migrarea acestor produse spre alte zone, dificil de tratat. Unele substanţe, precum siliconul lichid nu erau interzise ca în prezent şi probabil că aceste reacţii erau provocate de folosirea produselor de acest tip”, explică Emilce Insua, medic estetician.
”Pe lângă un rezultat inestetic, aceste produse pot provoca infecţii sau inflamaţii cronice şi, în cazuri extreme, consecinţele pot fi periculoase pentru sănătate, deoarece dacă granulomul migrează spre creier poate induce crize de epilepsie sau alte afecţiuni majore”, precizează specialista. Intervenţia constă în injectarea, sub anestezie şi cu ajutorul acului, a materialului de umplutură în interiorul mucoasei buzelor. În prezent, medicii recomandă utilizarea de produse resorbante, care au dovedit că sunt mai sigure, garantează un aspect mai natural şi generează mai puţine complicaţii.
”Folosim acid hialuronic sau colagen, deşi în unele locuri se mai folosesc materiale permanente precum biopolimerii, a căror utilizare nu este permisă în Spania deoarece au un risc înalt de producere de granulom”, spune Carmen Gorosabel. Capacitatea de resorbţie a materialelor folosite face ca efectele să dispară cu timpul, ceea ce înseamnă că pentru a menţine rezultatele este necesară repetarea şedinţelor, la distanţă de un an. Avantajul constă în faptul că, în cazul rar de producere de granulom, acesta va dispărea de la sine. Tratamentul este prin urmare reversibil fără să lase urme.
Nu acelaşi lucru se întâmplă când implanturile sunt permanente. La detectarea unui granulom, medicul trebuie să intervină, fie prin injecţii cu corticoizi, fie prin extirparea sa chirurgicală. Această ultimă opţiune presupune reducerea volumului buzelor, denumită în jargonul medical - cheiloplastie - sau restaurarea plastică a buzelor.
”Mai există însă o problemă pentru acele persoane care au recurs la această operaţie de mărire a buzelor cu materiale permanente în stabilimente neautorizate. Şi anume faptul că nu ştiu ce fel de produs li s-a injectat în buze. ”De multe ori medicul nu le informează, sau îl camuflează. Pacientele cred că este vorba de colagen, la cinci ani după ce au făcut implantul. Lucru imposibil, având în vedere că este un produs care se resoarbe şi din care nu ar mai rămâne urmă”, arată Carmen Gorosabel. Toate produsele care se implantează în centrele medicale autorizate sunt înregistrate în fişa clinică a pacientei. Această informaţie ar trebui să fie pusă la dispoziţia clientului, dacă acesta îl solicită.
Necunoaşterea materialului injectat îngreunează rectificarea buzelor la acei pacienţi care s-au supus unei intervenţii cu mulţi ani în urmă, când produsele folosite erau de proastă calitate. Medicii recomandă pacienţilor să se informeze la diferitele societăţi ştiinţifice pentru a alege centrele specializate şi medicii profesionişti înainte de a solicita o operaţie de mărire a buzelor şi să afle cât mai multe detalii în privinţa riscurilor şi contraindicaţiilor pe care le implică o asemenea procedură. AGERPRES(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Machiajul poate salva viaţa femeilor în vârstă Paris, 6 aprilie /Agerpres/ - Poate că momentele de aşteptare îi înfurie pe bărbaţi, însă femeile care insistă să se machieze înainte de orice ieşire din casă fac un lucru care le-ar putea salva viaţa.
Cum sa ne ingrijim parul (2) Nutriţia adecvată este cea mai eficientă metodă pentru a avea un păr sănătos şi aspectuos! Părul sănătos este o reflecţie a unui organism sănătos. Ca şi organismul, părul are nevoie de o dietă echilibrată pentru a-şi menţine starea bună.
Top 10 mituri false despre par Va prezentam primele 10 mituri false despre par:
Cum sa ne ingrijim parul (1) Din cele mai vechi timpuri, parul a fost vazut ca simbol al frumusetii si sanatatii unei femei. De a lungul vietii cheltuim o mica avere pentru ingrijirea podoabei noastre capilare – de la tunsoare, vopsit, tratamente, pana la tot felul de aparatura, uscatoare de par, ondulatoare, placi, etc. Dar...
Femeile şi moda: studiu britanic privind înălţimea tocurilor la pantofi Chiar daca moda se schimba, pasiunea femeilor pentru tocuri înalte ramâne neschimbata. Fie ca sunt tocuri cui sau pantofi cu talpa ortopedica, ca sunt folositi pentru plimbare sau la dans, nu exista femeie care sa nu-i încalte, riscându-si chiar sanatatea. Cel putin pâna la împlinirea vârstei de 51 de...
Frumusete, sanatate si energie – alege produsele din oferta „Plus de energie, plus de sanatate” de la Centrofarm Adopta un stil de viata echilibrat si bucura-te de un plus de energie si de sanatate cu oferta Centrofarm, valabila in farmacii intre 20 iunie – 3 iulie.