Cele mai citite
 


Botoşani: Aproximativ 100 de bolnavi de hepatită aşteaptă tratament de la stat
luni, 10 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100 de bolnavi de hepatită de tip B şi D din judeţul Botoşani s-au înscris pe liste de aşteptare pentru tratament cu interferon.
Potrivit preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), medicul Rodica Huţuleac, tratamentul se acordă în baza unui program naţional, însă fondurile lunare acordate judeţului Botoşani sunt insuficiente.

'Tratamentul este de un an, iar în momentul în care unii ies de pe listă intră alţii de pe lista de aşteptare. Există criterii de prioritizare care sunt acceptate la nivelul comisiei naţionale şi, dacă boala este în stadiu avansat, intri cu prioritate pe listă. Ceilalţi intră pe tratament funcţie de data depunerii cererii pentru tratament', a afirmat Huţuleac.

CJAS Botoşani primeşte, lunar, circa 700.000 de lei pentru tratamentul bolnavilor de hepatită. În 2009, numărul persoanelor care au beneficiat de tratament cu interferon a fost de 236.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Şeful CJAS nu este de acord cu desfiinţarea caselor de asigurări de sănătate Directorul executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani, Costel Lupaşcu, se opune ideii de desfiinţare a caselor de asigurări de sănătate avansate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Botoşani: Peste 4.000 de persoane au solicitat carduri de sănătate duplicat Peste 4.000 de persoane din judeţul Botoşani au solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) duplicate ale cardurilor de sănătate, a declarat, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Costel Lupaşcu. Potrivit acestuia, cardurile duplicat au fost eliberate ca urmare a pierderii documentului iniţial...
Botoşani: Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate au întrerupt activitatea Funcţionarii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani au întrerupt, joi după-amiază, activitatea, pe fondul protestelor judeţene şi naţionale ale funcţionarilor publici.
Tratarea hepatitei C, o prioritate pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților din România Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, sub egida Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților, în parteneriat cu Ministerul Sănătății şi Casa Națională de Asigurări de Sănătate a organizat miercuri, 10 octombrie, o dezbatere referitoare la Hepatita C, la care au participat...
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Botoşani: Familiile care locuiesc în blocurile unde a fost înregistrat un focar de hepatită de tip A vor fi mutate Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a anunţat demararea unui proiect privind construirea unor locuinţe modulare în care să fie mutate familiile care locuiesc în cele două blocuri de garsoniere din cartierul Parcul Tineretului în care a fost înregistrat focarul de hepatită acută virală de...