Cele mai citite
 


Cercetătorii din Coreea de Sud descoperă o metodă rapidă revoluţionară de detectare a cancerului
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de oameni de ştiinţă sud coreeni au anunţat luni dezvoltarea unei noi tehnologii prin care se pot detecta rapid şi cu mare acurateţe diverse tipuri de cancer la oameni, informează Yonhap.
Echipa comună a Institutului Coreean Avansat de Ştiinţă şi Tehnologie (ICAST) şi a Universităţii Coreea a explicat că tehnologia 'Laborator într-un cip' poate permite doctorilor să extragă mostre de ţesut uman foarte mici, care apoi pot fi testate cu ajutorul a 20 de markeri diferiţi de identificare a tumorilor, simultan.

În prezent, doctorii trebuie să ia pe rând cel puţin patru mostre de tumoră de la un pacient, şi să le verifice cu patru markeri diferiţi. Procesul clasic necesită timp îndelungat şi este costisitor, iar uneori dă rezultate greşite.

'Dacă folosim noua tehnologie Laborator într-un cip, costul total al verificării apariţiei şi tipului cancerului scade la circa 0,5% din costurile metodei actuale, iar timpul de finalizare a testului este redus la o zecime', a precizat profesorul în bioinginerie Park Je-kyun, de la ICAST. El a condus cercetarea împreună cu Lee Eun-sook, un specialist în cancer de sân de la spitalul Anam al Universităţii Coreea.

Park susţine că noua descoperire este de mare importanţă medicală, dat fiind că rezultatele s-au bazat pe teste efectuate pe 115 pacienţi bolnavi de cancer, iar 98% dintre rezultate au fost corecte.

Echipa de specialişti este de părere că tehnologia descoperită de ei poate fi dezvoltată în continuare astfel încât doctorii să poată pune la punct scheme de tratament specifice anumitor tipuri de cancer, pentru că pot obţine acum o imagine mai detaliată a tumorii canceroase.

Noua tehnologie de testare este în curs de aşteptare în vederea obţinerii mai multor patente internaţionale şi naţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de MERS în Coreea de Sud: Bilanţul urcă la 27 de morţi Epidemia de MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) care loveşte de o lună în Coreea de Sud a făcut 27 de morţi, potrivit celui mai nou bilanţ prezentat luni de Ministerul Sănătăţii de la Seul, preluat de AFP.
Coreea de Sud: Trei producători renumiţi de ţigări, daţi în judecată de serviciul naţional de asigurări medicale Serviciul public de asigurare a sănătăţii din Coreea de Sud a anunţat luni că a depus o plângere împotriva a trei producători de ţigări cărora le cere daune şi interese de 37,3 milioane de euro pentru costurile legate de tratarea bolilor cauzate de fumat, relatează AFP.
Coreea de Sud: Bilanţul morţilor cauzate de coronavirusul MERS se ridică la 23 Coreea de Sud a anunţat joi trei noi decese cauzate de coronavirusul MERS, fapt ce sporeşte îngrijorările cu privire la capacităţile acestei ţări de a limita epidemia, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat eşecurile autorităţilor sanitare, notează AFP.
Coreea de Sud: 19 morţi din cauza infectării cu coronavirusul MERS Coreea de Sud a anunţat marţi trei noi decese provocate de coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicând bilanţul provizoriu al epidemiei la 19 morţi în această ţară care deţine locul patru în topul economic din Asia, informează AFP.
Coreea de Sud nu raportează cazuri noi de MERS, pentru prima dată în ultimele 16 zile Ministerul Sănătăţii de la Seul a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat noi cazuri de contaminare cu MERS (Middle East Respiratory Syndrome), pentru prima dată în 16 zile, relatează Yonhap şi Reuters.
Coreea de Sud: Un al cincilea deces produs de coronavirusul MERS Coreea de Sud a informat duminică despre încă un nou deces, al cincilea, produs de coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), menţionând că numărul celor contaminaţi a ajuns la 64, cu 14 mai mult decât la precedentul bilanţ, transmit AFP şi Reuters.