Cele mai citite
 


Obezitatea mamei creşte riscul unor malformaţii cardiace la copii
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Riscurile unor malformaţii cardiace la nou-născuţi pot creşte cu 33% dacă viitoarea mamă suferă de obezitate severă, potrivit unui studiu publicat în ediţia online a revistei American Journal of Clinical Nutrition, citat de site-ul maxisciences.com.

Studiul, desfăşurat în Statele Unite de Institutele Naţionale de Sănătate (NIH), arată că femeile obeze prezintă în medie un risc mai mare cu 15% să nască copii cu malformaţii cardiace. Cercetătorii au mai constatat că, cu cât femeile sunt mai obeze, cu atât mai mare este riscul de malformaţie cardiacă congenitală. Femeile obeze care prezintă un inidce de masă corporală (IMC) mai scăzut au un risc cu 11% mai mare să nască copii cu astfel de malformaţii. Procentul creşte de trei ori în cazul în care mama suferă de obezitate severă.

În lumina acestor rezultate alarmante, specialiştii le recomandă femeilor obeze să slăbească cât se poate de mult înainte să conceapă un copil. În Statele Unite, o femeie din cinci este obeză la începutul sarcinii şi opt nou-născuţi din 1 000 suferă de cardiopatie congenitală, anomalie care le poate pune viaţa în pericol.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 400 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul 'Marie Curie' Peste 400 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, acordul dintre cele două părţi fiind prelungit pentru încă trei ani.
Dr. Tammam Ioussef: 169 de copii cu malformaţii cardiace, operaţi la "Marie Curie" în ultimii doi ani Un număr de 169 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii doi ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato.
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
Un fotbalist fără drept de joc în Europa din cauza unei malformaţii cardiace, va evolua în SUA Atacantul din Sierra Leone, Alhaji Kamara, căruia UEFA şi FIFA i-au interzis să joace fotbal după ce i-a fost detectată o malformaţie cardiacă, a semnat miercuri un contract pentru a evolua în Statele Unite, au anunţat cele două cluburi implicate în transfer.
Sibiu: Cinci copii cu malformaţii cardiace grave, operaţi de echipe internaţionale, prin Fundaţia Polisano Cinci copii, cu vârste între 11 luni şi 16 ani, născuţi cu grave malformaţii cardiace, proveniţi din familii cu resurse financiare limitate, au fost operaţi în perioada 22-23 aprilie la Sibiu, de către echipe internaţionale de medici, costurile fiind acoperite de către Fundaţia Polisano, cu ajutorul...
Obezitatea începe în viaţa intrauterină (studiu) Se ştie că un copil născut de o mamă supraponderală prezintă un risc crescut de obezitate, cu tulburările proprii excesului de greutate. Cercetători englezi demonstrează că fenomenul începe chiar din viaţa intrauterină, relatează passionsante.be.