Cele mai citite
 


Sarea de bucătărie este un drog şi un antidepresiv
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie
 

 

Sarea de bucătărie este un drog şi un antidepresiv. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători condus de Alan Kim Johnson de la Universitatea din Iowa. Fiziologul şi psihologul american afirmă că sarea este perfect comparabilă cu un drog, iar acest lucru explică de ce oamenii consumă mai multă sare decât ar avea nevoie organismul lor, informează cotidianul rus Utro.

Johnson şi colegii săi au realizat o serie de experimente pe şobolani, care au demonstrat că aceste animale dezvoltă faţă de sare o dependenţă asemănătoare celei pentru droguri. În opinia echipei de cercetători, aceste rezultate pot fi extrapolate la oameni.

Oamenii de ştiinţă americani au emis o ipoteză, potrivit căreia sarea este un antidepresiv natural, iar oamenii o consumă în cantităţi mai mari decât le este necesar pentru că aspiră, în mod intuitiv, să se binedispună. AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diabetul si consumul de sare Legatura dintre diabet si consumul de sare este una indirecta, studiile dovedind ca ingerarea clorurii de sodiu (sarea de bucatarie) are efecte directe asupra tensiunii arteriale, ridicand-o, iar aceasta, la randul ei, este responsabila pentru multe din complicatiile pe care bolnavii de diabet...
Alimentatia si osteoporoza Sistemul osos are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina atat macronutrienti (energie, proteine, grasimi si zaharuri),cat si micronutrienti (vitamine, minerale), necesari pentru dezvoltarea normala si refacere.
Un mort şi zeci de îmbolnăviri într-un hotel din China, după un mic dejun condimentat cu... nitrat Autorităţile medicale chineze au anunţat luni că au descoperit o cantitate uriaşă de nitrat în probele de alimente provenite dintr-un hotel din provincia chineză Sichuan, unde o persoană a murit vineri şi alte 42 s-au îmbolnăvit în urma unei toxiinfecţii alimentare, relatează Xinhua.
Nutriţioniştii recomandă iaurtul pentru o alimentaţie sănătoasă Specialiştii în nutriţie recomandă ca după perioada sărbătorilor de iarnă, cu mese foarte bogate, să se revină la o alimentaţie sănătoasă, iar în cadrul acesteia un loc important să îl ocupe iaurtul.
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
Sfaturi dietetice dupa principiile medicinei naturiste Alimentele trebuie consumate in stare proaspata si cruda cat mai mult posibil. Daca este necesara prepararea termica, sunt de preferat fierberea in aburi, fierberea in apa sau prepararea la cuptor sau pe gratar . Mentionam ca atunci cand consumul in stare cruda nu este posibil, cea mai de preferat este...