Cele mai citite
 


Medicii indieni sunt uimiţi de capacitatea de supravieţuire a unui yoghin de 83 de ani
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă indieni sunt uimiţi după ce au desfăşurat timp de două săptămâni teste practice asupra unei ascet hindus de 83 de ani, care afirmă că supravieţuieşte de peste 70 de ani fără apă şi hrană, informează AFP.
În timpul perioadei de observaţie, care s-a încheiat joia trecută, yoghinul Prahlad Jani n-a mâncat şi n-a băut nimic şi nici nu a mers vreodată la toaletă, spun medicii. 'Nu înţelegem cum poate trăi fără să meargă la toaletă. Acest fenomen este un mister', a declarat ziariştilor Sudhir Shah, un neurolog din echipa de 30 de doctori care l-au ţinut sub observaţie pe yoghin într-un spital din Ahmedabad (vest).

Prahlad Jani a fost observat cu ajutorul camerelor de supraveghere 24 de ore din 24 în timpul acestui experiment iniţiat de Secţia de cercetare şi dezvoltare a Ministerului Apărării (DRDO). Yoghinul s-a întors apoi în satul său natal, unde şi-a reluat meditaţia. Octogenarul spune că o zeiţă l-a binecuvântat când avea opt ani, ceea ce i-a permis să trăiască fără hrană. În timpul celor două săptămâni cât a durat experimentul, 'singurul contact al lui Jani cu lichidele a fost atunci când a făcut gargară sau când s-a spălat', a arătat într-un comunicat directorul Institutului Naţional de Apărare. Acest institut face parte din Secţia de cercetare şi dezvoltare a Ministerului Apărării, care a realizat anul trecut grenade umplute cu ardei iute pentru a fi folosite la man ifestaţiile de stradă.

'Dacă Jani nu-şi ia energia din alimente şi din apă, înseamnă că sursa e în altă parte. Poate soarele îi dă energie', este de părere doctorul Sudhir Shah. 'Ca practicieni în domeniul medical, nu putem exclude unele ipoteze, cum ar fi cea a unei surse de energie, alta decât caloriile', a adăugat el.

Yoghinul a fost scanat cu un aparat imagistic de rezonanţă magnetică (IRM). Creierul şi activitatea cardiacă i-au fost măsurate cu electrozi şi i s-au făcut analize ale sângelui. Rezultatele testelor vor fi publicate în lunile următoare şi DRDO speră să le folosească pentru a creşte rezistenţa militarilor sau a ajuta victimele catastrofelor naturale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetător ştiinţific dr. Otilia Bobiş (USAMV): Mierea românească este o adevărată comoară naţională (interviu) Cercetător ştiinţific dr. Otilia Bobiş, manager la Laboratorul de controlul calităţii produselor apicole al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca şi cadru didactic asociat al instituţiei de învăţământ superior, a acordat un interviu AGERPRES în care descrie...
Diavolii tasmanieni au dezvoltat o rezistenţă naturală la cancerul care îi decimează Diavolii tasmanieni, decimaţi de o formă de cancer de faţă, contagioasă şi incurabilă, au dezvoltat într-un ritm rapid o rezistenţă genetică la această boală, care-i poate scăpa de extincţie, a anunţat marţi o echipă de oameni de ştiinţă, în urma unui studiu.
Malnutriţia infantilă perpetuează sărăcia (studii) Malnutriţia infantilă este unul din principalii factori care împiedică multe ţări în curs de dezvoltare să iasă din sărăcie, potrivit unei serii de studii publicate în ultimul număr al revistei ştiinţifice britanice The Lancet, citată joi de agenţia EFE. Calitatea alimentaţiei în timpul sarcinii şi primilor...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
O bacterie rezistentă la medicamentele antimalarie periclitează eficienţa campaniei mondiale împotriva acestei boli Stabilirea unei hărţi globale a rezistenţei parazitului malariei la principalul medicament împotriva acestei infecţii a ajutat la evidenţierea rezistenţei acestuia în Asia de Sud-Est, dar nici Africa nu este scutită de acest fenomen, potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană 'New England...
O bacterie rezistentă la toate antibioticele a fost descoperită la un pacient în Danemarca O echipă de cercetători a descoperit în Danemarca o bacterie capabilă să reziste la toate antibioticele. Aceasta ar fi prezentă în ţara nordică din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluând un articol apărut în publicaţia The Lancet.