Cele mai citite
 


Bomba cu ceas a infertilităţii: se confruntă bărbaţii cu o extincţie rapidă?
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate, Diete
 

Oamenii de ştiinţă avertizează că nivelurile în creştere ale infertilităţii masculine au devenit atât de periculoase încât este vorba de ''o problemă gravă de sănătate publică', informează Daily Mail de luni.

Profesorul Niels Skakkebaek, de la Universitatea din Copenhaga, descrie problema ca fiind 'la fel de importantă ca încălzirea globală'. Recent, un om de ştiinţă chiar a sugerat, în termeni terifianţi că, dacă oameni de ştiinţă de pe Marte ar fi studiat sistemul de reproducere masculin, este posibil să fi concluzionat că omul a fost destinat unei extincţii rapide. Şi dacă acest fenomen continuă, tendinţa ar putea indica faptul că bărbaţii sunt pe cale de a deveni complet infertili în câteva generaţii.

Potrivit unor studii, unul din cinci bărbaţi tineri sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani produc un număr de spermatozoizi anormal. Numai între 5-15 la sută din sperma lor este destul de bună pentru a fi calificată drept 'normală', în conformitate cu regulile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - ceea ce dovedeşte că infertilitatea nu este doar o problemă a femeilor. Într-adevăr, printre cei care se confruntă cu dificultăţi de procreaţie, o problemă legată de fertilitatea masculină este considerată importantă în aproximativ 40 la sută dintre cupluri.

Femeile care încearcă să rămână însărcinate se confruntă şi cu alt aspect uimitor: faptul că problemele de bază ale fertilităţii masculine - deşi pot fi agravate de problemele legate de mediu - încep încă din pântecele mamei. 'Spermatozoizii sunt în scădere şi există dovezi tot mai multe că problema începe chiar înainte de naştere,' spune Dr. Gillian Lockwood, directorul medical al Midland Fertility Services. Ea a menţionat tot mai multe dovezi care arată că, deşi procesul de producere a spermei - cunoscut sub numele de spermatogeneză - incepe în adolescenţă, pregătirile cruciale se fac în câteva luni, înainte şi după naştere.

Factori cum ar fi faptul că femeile mănâncă multă carne de vită în timpul sarcinii - ceea ce înseamnă că au avut o dietă bogată in hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), care sunt substanţe chimice potenţial dăunătoare - şi până la problema obezităţii în timpul sarcinii şi expunerea unei femei la fumat, pesticide, poluarea din trafic, materiale plastice şi chiar soia - despre toate acestea se crede că au o influenţă asupra viitoarei fertilităţii la un făt de sex masculin.

Experţii vorbesc despre o 'fereastră' de dezvoltare testiculară, care începe la fătul în creştere şi se termină în primele şase luni de viaţă. Problemele care apar în această perioadă înseamnă că copilul de sex masculin ar putea să nu fie niciodată în măsură să facă proprii copii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infertilitatea masculina, o afectiune greu de acceptat pentru barbati In aproximativ 50% din cuplurile ce intampina dificultati in conceperea unui copil, barbatul este cel afectat de infertilitate. Ca si in cazul femeilor, cauzele ce o determina tin de un spectru larg de factori predominant patologici, dar si psihologici.
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.
Mituri despre infertilitate pe care ar fi bine sa le ignorati! In ciuda educatiei reproductive la scara larga, infertilitatea este in continuare un subiect predispus zvonurilor. Aceste speculatii denumite generic mituri nu doar ca nu au un fond stiintific sau medical, dar sunt luate in considerare de tot mai multe cupluri care isi doresc sa conceapa un copil...
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
Franţa: Primii spermatozoizi umani creaţi în laborator Cercetători francezi afirmă că au reuşit să obţină, pentru prima oară, gameţi bărbăteşti umani in vitro. Progresele înregistrate în medicina regenerativă pot fi utile şi în asistenţa medicală pentru reproducere. Mai multe echipe de cercetători din diferite părţi ale lumii lucrează la crearea de spermatozoizi...
Probleme de fertilitate – stil de viata Milioane de oameni sunt afectati de infertilitate, iar cauzele pot fi multiple. Un cuplu din zece are nevoie de peste un an pentru a concepe un copil, unul din douazeci de peste doi ani si unul din sase recurge la ajutorul medicului pentru infertilitate. Insa multe cupluri ar putea concepe fara...