Cele mai citite
 


MS: Evaluarea unităţilor sanitare cu paturi, finalizată
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele trei comisii ale Ministerului Sănătăţii care au început în februarie o amplă analiză în toate unităţile sanitare cu paturi au finalizat evaluarea, anunţă MS, printr-un comunicat transmis luni AGERPRES.
Potrivit raportului, aproximativ 7,15% din paturile existente vor fi reduse, astfel încât structurile spitalelor să poată corespunde nevoilor locale.
Reprezentanţii personalului medical şi local din fiecare judeţ au fost consultaţi şi şi-au dat acordul cu privire la aceste decizii, precizează comunicatul Ministerului Sănătăţii.
'După ce vor fi reduse 9.300 de paturi şi vor fi achitate datoriile către furnizori, spitalele vor fi pregătite pentru transferul, până la 1 iulie 2010, către autorităţile locale', se arată în comunicatul de presă.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, afirma recent că, la 1 iulie, va fi finalizat procesul de descentralizare, dar pentru acest lucru este necesar să se ia măsuri de eficientizare a spitalelor înainte ca acestea să fie predate autorităţilor locale.
'Alături de plata datoriilor pe care sperăm că vom reuşi să o rezolvăm în curând, raţionalizarea paturilor din unităţile sanitare şi realizarea unei structuri eficiente erau necesare. Raţionalizarea spitalelor va modifica din temelii un sistem sanitar prăfuit, învechit şi închistat în structuri nefuncţionale care nu s-au schimbat de 20 de ani şi care, în anul 2010, nu mai fac faţă nevoilor pacienţilor, dar şi angajaţilor din sănătate', a precizat ministrul, potrivit comunicatului de presă.
Sursa citată subliniază că ultima măsură a Ministerului Sănătăţii nu va afecta acordarea de asistenţă medicală către pacienţi, deoarece au fost reduse, cu prioritate, paturile din secţiile care pot face servicii medicale în regim ambulator, ca de exemplu secţiile de dermatologie, oftalmologie, boli interne etc.
În următoarea perioadă vor fi emise ordinele de ministru cu noile structuri ale unităţilor sanitare.
Reamintim că, la sfârşitul lunii februarie, trei echipe ale Ministerului Sănătăţii (conduse de secretarii de stat) au început în teritoriu o amplă analiză a structurilor organizatorice ale fiecărei unităţi sanitare în parte. Evaluarea a avut ca obiect principal analiza şi eficientizarea unităţilor sanitare cu paturi, concomitent cu reducerea numărului de paturi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
Mureş: Departamentul de Sănătate al PC contestă două decizii ale MS Şeful Departamentului de Sănătate din cadrul Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a contestat, luni, deciziile Ministerului Sănătăţii referitoare la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă şi la procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc, c...