Cele mai citite
 


Diploma europeană pentru anestezie, obţinută la SRATI
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) este prima societate din ţară care a introdus posibilitatea obţinerii diplomei europene în domeniu.
Preşedintele SRATI, prof. dr. Şerban Marinescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a fost semnat un protocol între Ministerul Sănătăţii, Societatea Europeană de Anestezie şi Terapie Intensivă şi Societatea Română de ATI pentru obţinerea diplomei europene în România.

Marinescu a explicat că din acest an examenul scris pentru ATI se va susţine la aceeaşi dată şi aceeaşi oră, cu aceleaşi subiecte ca în toate ţările europene şi pe baremuri similare. Cu diploma obţinută medicul va putea să profeseze în orice ţară din Europa.

Prof. dr. Şerban Marinescu a spus că medicii pleacă şi acum şi vor pleca şi după obţinerea diplomei europene de anestezist, circulaţia liberă permiţând acest lucru.

La rândul său, conf. dr. Daniela Filipescu, membră în Societatea Europeană de ATI, a făcut referire la cercetarea din domeniu, SRATI fiind implicată în proiecte de cercetare ale Societăţii Europene de ATI, participând la proiecte ştiinţifice şi susţinând conferinţe.

La Congresul din acest an al SRATI, care se va desfăşura între 12 şi 16 mai la Sinaia, vor fi abordate şi problemele cercetării şi ale diplomelor europene, a menţionat dr. Daniela Filipescu.

'Întâlnirea noastră anuală ne oferă oportunitatea unui schimb de experienţă privind cercetările pe care noi le facem spre a îmbunătăţi rezultatele obţinute în managementul pacienţilor noştri. Pentru a promova în continuare cele mai înalte standarde ale practicii anestezice şi de terapie intensivă, la manifestarea noastră vor fi prezenţi şi anul acesta reputaţi colegi din Franţa şi Israel', a arătat prof. dr. Şerban Marinescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Dorel Săndesc (MS): Spitalul Judeţean Maramureş, exemplu în Programul Naţional de Terapie Intensivă Prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) şi şef al Secţiei anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Judeţean din Baia Mare este un exemplu de implementare al Programului Naţional de Terapie...
Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I. - Evenimente medicale 2012 In perioada 16 - 20 mai 2012, in incinta Centrului International de Conferinte Sinaia, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I., Filiala Bucuresti - S.R.A.T.I., Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare, Societatea Israeliana de Anestezie si Societatea Romana de Sepsis organizeaza...
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.