Cele mai citite
 


Galaţi: Protest cu 20 de participanţi al studenţilor medicinişti
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar aproximativ 20 de studenţii medicinişti au pichetat, luni, timp de o oră, Prefectura Galaţi, în semn de solidaritate cu studenţii membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).
Potrivit liderului Societăţii Studenţilor Medicinişti din Galaţi, Ştefan Roşca, acţiunea de protest a vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de lipsa de comunicare şi transparenţă a Ministerului Educaţiei faţă de Uniunea Naţională a Studenţilor din România, care a făcut diverse propuneri privind proiectul de lege a învăţământului.

Acţiunea de protest de la Galaţi s-a desfăşurat fără incidente, studenţii scandând 'Ministrul tre' să vadă/Studenţii sunt în stradă' şi 'Plecăm din ţară!', lozinci înscrise şi pe câteva bannere.

Potrivit liderului Ştefan Roşca, Societatea Studenţilor Medicinişti din Galaţi s-a înfiinţat în iulie 2009 şi numără în jur de 140 de membri.

Universitatea de stat 'Dunărea de Jos' din Galaţi numără în jur de 13.000 de studenţi, dintre care circa 6.000 sunt membri ai Ligii Studenţilor din Galaţi (LSG), cea mai importantă organizaţie studenţească din municipiu.

Protestul studenţilor va fi urmat miercuri, de pichetarea Prefecturii Galaţi de către pensionari, la acţiune fiind aşteptaţi aproximativ 500 de vârstnici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii medicinişti vor protesta marţi, în Piaţa Unirii din Iaşi Studenţii medicinişti vor protesta marţi, de la ora 20,30, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor sistemului medical românesc.
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".
Iaşi: Simulare a rezidenţiatului pentru studenţii medicinişti Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) şi partenerii săi organizează pe 16 octombrie prima ediţie a simulării naţionale a examenului de rezidenţiat.
Braşov: Studenţii medicinişti donează sănge Câte 20 de studenţi ai Facultăţii de medicină din Universitatea 'Transilvania' Braşov, participă zilnic, în perioada 3-7 mai, la o amplă campanie naţională de donare benevolă de sânge desfăşurată sub sloganul 'Donează Sânge! Fii Erou'.
Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior...
Ministrul Sănătăţii din Iordania doreşte reducerea taxelor universitare din România pentru studenţii medicinişti din ţara sa Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în timpul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, că speră ca numărul studenţilor medicinişti iordanieni din România să crească dacă vor fi practicate...