Cele mai citite
 


Sălaj: Prima conferinţă naţională de sterilizare
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 170 de specialişti ai spitalului Addenbrooke Cambridge din Marea Britanie, ai Institutului de Sănătate Publică Bucureşti, manageri de spitale, medici şi asistenţi din majoritatea spitalelor din Transilvania vor participa vineri, la Zalău, la prima conferinţă naţională de sterilizare.
Evenimentul, care se va desfăşura sub titlul 'Sterilizarea centrală - valoare adăugată siguranţei pacientului', este organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unitate spitalicească ce deţine cea mai modernă staţie centrală de sterilizare din România, locul în care, aşa cum aprecia actualul ministru al Sănătăţii, cu prilejul unei vizite recente, 'te simţi ca într-un film SF'.

'Lupta împotriva transmiterii infecţiilor intraspitaliceşti este o obligaţie profesională, deontologică şi etică a tuturor profesioniştilor din domeniul Sănătăţii. O conferinţă de sterilizare îşi doreşte să reunească personalul medical implicat direct în procesul de sterilizare şi beneficiarii acestui serviciu, facilitând astfel dialogul multidisciplinar şi diseminarea bunelor practici în domeniul sterilizării, dar şi realizarea unei colaborări pe termen lung între staţiile de sterilizare centrală din întreaga ţară', a declarat, luni, Ioan Mureşan, managerul Spitalului de Urgenţă Zalău.

Conform sursei citate, conferinţa de sterilizare se adresează în egală măsură atât medicilor, cât şi asistenţilor medicali, personalului medical din sterilizare, a celor din blocul operator, din serviciile de prevenire şi combatere a infecţiilor nosocomiale, din administraţia spitalelor şi, nu în ultimul rând, tuturor secţiilor şi compartimentelor cu profil chirurgical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Conferinţă naţională privind protejarea pacientului de infecţiile intraspitaliceşti "Cum protejam pacientul de infecţiile intraspitaliceşti" - este tema celei de-a IV a ediţii a Conferinţei Naţionale de Sterilizare, organizată joi şi vineri, la Zalău, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.
Sălaj: Conferinţă Naţională de Sterilizare la Zalău "Siguranţa pacientului - Actualităţi în prevenirea infecţiei plăgii chirurgicale" este tema ediţiei din acest an a celei de-a cincea ediţii a Conferinţei naţionale de sterilizare, ce va avea loc la Zalău, în perioada 8-9 mai.
Sălaj: Personal medical din întreaga ţară şi din străinătate, la Conferinţa Naţională de Sterilizare de la Zalău Peste 180 de participanţi, personal medical din întreaga ţară şi din Marea Britanie şi SUA participă, joi şi vineri, la Zalău, la cea de-a IV a ediţie a Conferinţei Naţionale de Sterilizare, tema din acest an fiind "Cum protejam pacientul de infecţiile intraspitaliceşti".
Sălaj: Medici şi asistenţi medicali din ţară şi Marea Britanie, la Conferinţa de Sterilizare de la Zalău Circa 240 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară şi din Marea Britanie participă, joi şi vineri, la comunicări şi workshop-uri pe teme privind procesul de sterilizare, procedurile invazive şi siguranţa pacientului în cadrul celei de-a şasea ediţii a Conferinţei internaţionale de sterilizare...
Sălaj: Specialişti din ţară şi străinătate participă la conferinţa de sterilizare Circa 170 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară, alături de specialişti din spitalul Addenbrooke's Cambridge participă, vineri, la Zalău, la prima conferinţă naţională de sterilizare, organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă, în colaborare cu Consiliul Judeţean Sălaj, Colegiu Medicilor...
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.