Cele mai citite
 


CMR consideră inacceptabilă măsura reducerii salariilor
marţi, 11 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, consideră măsura de reducere a salariilor cu 25% drept o măsură periculoasă pentru sistemul de sănătate.
'Măsura va conduce la migraţia şi mai mare a personalului medical şi va crea o stare de tensiune.Va trebui ca Guvernul să motiveze foarte atent necesitatea unei asemenea măsuri şi să explice cum au fost cheltuite fondurile împrumutate pentru a accepta o asemenea măsură', a spus prof. dr. Vasile Astărăstoae.

Preşedintele CMR afirmă că este o măsură inacceptabilă pentru corpul medical şi anunţă că CMR va susţine mişcarea sindicală, iar dacă va fi aprobată o asemenea ordonanţă, va ataca actul normativ la Curtea Constituţională şi în instanţa judecătorească.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Sistemul de sănătate este subfinanţat, iar în domeniu nu s-a făcut reformă Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, este de părere că din 1989 şi până în prezent nu s-a făcut o reformă reală în sistemul de sănătate şi consideră că acest domeniu este politizat, ''ceea ce nu este benefic''.
Vasile Astărăstoae: Am îndoieli că va exista voinţă politică privind modificarea radicală a sistemului de sănătate Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a afirmat, joi, în cadrul unei dezbateri, că are mari îndoieli că va exista voinţă politică şi susţinere pentru modificarea "radicală" a filozofiei noii legi a sănătăţii.
Vasile Astărăstoae: Am mari reţineri faţă de cei care fac controale în sistemul medical Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat joi că are mari reţineri în ceea ce îi priveşte pe cei care fac controale în sistemul medical, mai ales când se uită la CV-urile acestora.
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae: Sperăm ca în Guvern să se găsească fonduri pentru creşterea veniturilor rezidenţilor Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, speră ca în Guvern să se găsească fonduri pentru ca veniturile medicilor rezidenţi să crească.
Vasile Astărăstoae: Ar trebui 200 de milioane lei noi pentru medicina de familie Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat miercuri că pentru funcţionarea în condiţii bune a medicinei de familie ar fi nevoie de 200 de milioane de lei.