Cele mai citite
 


Alergiile de primăvară
sâmbătă, 11 mai 2013   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Alergologie si Imunologie
 

În această perioadă apar tot mai multe probleme cauzate de alergiile de sezon, puful de la copaci, praful şi polenul fiind doar câteva dintre cauzele apariţiei acestora în perioada de primăvară.

Alergiile, care se manifestă în principal prin strănut şi iritaţia căilor respiratorii, apar ca urmare a sensibilităţii organismului şi sunt provocate de alergeni, constând în inflamaţii locale sau sistemice, de intensitate şi severitate variabilă.

Pătlagina este un remediu naturist recunoscut împotriva alergiilor dar şi a altor tipuri de afecţiuni.

Există două tipuri de pătlagină: îngustă (Plantago lanceolata) şi mare (Plantago Major). Pătlagina îngustă are mai multe denumiri populare precum minciuna, limba şarpelui, iarba tăieturii etc. Pătlagina mare este cunoscută popular ca minciuna mare, iarba grasă etc. Planta nu are un miros specific, iar gustul este acrişor-amărui.

Pătlagina este un remediu naturist folosit în medicina populară pentru tratarea otrăvirilor, a febrei, a rănilor, dar şi a afecţiunilor prostatei. Are calităţi terapeutice foarte apreciate, între acestea fiind antimicrobiene, emoliente, antiinflamatoare, diuretice, cicatrizante, depurative, astringente, hemostatice.

Pătlagina este folosită în vindecarea furunculilor, a bolilor canceroase de glande, a abceselor, vindecarea persoanelor ce au zona Zoster, bronşite, diaree, arteroscleroză, astm, răguşeală, ulcer duodenal, tuse, boli ale căilor respiratorii, hemoroizi, guşe, tumori maligne.

Capsulele de Pătlagină (Plantain) sunt recomandate pentru ameliorarea alergiilor de sezon.

Un tub conţine 45 de capsule, iar o capsulă are 280 mg de Plantago major.

Capsulele sunt de origine vegetală şi conţin pulbere din frunze de 'Pătlagină mare'.

Specialiştii naturopaţi recomandă administrarea capsulelor de Plantain câte una dimineaţa, la prânz şi seara, înainte de masă, cu un pahar mare cu apă.

Consumând două căni de ceai de pătlagină pe zi, treptat, acesta va avea efecte vindecătoare pentru ulcer, gastrită, bronşită cronică, astm, tuse.

Siropul de pătlagină ajută la tratarea tusei şi bronşitelor. Sucul de pătlagină ajută la vindecarea furunculilor şi abceselor împreună cu frunzele de pătlagină mărunţite.

Compoziţia rezultată din pisarea frunzelor de pătlagină este folosită pentru vindecarea arsurilor, a tăieturilor şi a înţepăturilor de insecte, de nas înfundat.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Pătlagina Pătlagina (Plantago major L.) este o plantă ierboasă din familia Plantaginaceae care creşte în grădini, la marginea culturilor sau a drumurilor. Pătlagina îngustă (Plantago lanceolata L.,o specie de pătlagină cu frunze înguste) şi Pătlagina moale (Plantago media L., cu frunzele moi) cresc prin fâneţe...
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.
Combinatii de evitat Ghidul de mai jos va poate ajuta sa evitati combinarea medicamentelor obisnuite cu plante, suplimente si alimente care pot provoca probleme. Atentie, lista nu este exhaustiva. Daca luati alt medicament pentru oricare dintre afectiunile urmatoare, cereti opinia medicului sau a farmacistului asupra...
Top 4 remedii naturale impotriva bronsitei Prevestitorul sezonului rece, tusea, poate fi un simptom pentru o gama variata de afectiuni: de la o simpla raceala, la infectii respiratorii acute sau inflamatii cauzate de alergii.
Alergia mai agresivă ca niciodată Caracteristici generale Ne aflăm într-un secol aflat sub amprenta poluării, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice şi a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste direcţii sfâşie efectiv fiinţa umană în toate felurile, motiv pentru care organismul biologic...
Terapii alternative pentru afectiuni respiratorii Misiunea aparatului respirator este sa ii furnizeze oxigen sangelui si sa elimine din corp deseurile gazoase si in principal dioxidul de carbon. Aceste schimburi de gaze au loc la nivelul plamanilor, care pot fi victimele a numeroase afectiuni sau infectii.