Cele mai citite
 


Mii de femei bulgare în pericol, din cauza unor implanturi mamare
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 3.600 de femei din Bulgaria sunt în pericol din cauza calităţii slabe a implanturilor cu silicon pe care le-au primit, conform unui anunţ făcut de preşedintele Comisiei pentru sănătate din Parlamentul de la Sofia, Lachezar Ivanov, informează novinite.com.
În cadrul Parlamentului bulgar a fost organizată luni o masă rotundă cu privire la chirurgia plastică şi siguranţa pacienţilor.

Implanturile mamare de slabă calitate provin de la compania franceză Poly Implant Prothese. Nu mai puţin de 3.973 de astfel de implanturi au fost importate în Bulgaria, iar o parte dintre acestea au fost apoi re-exportate în alte ţări.

În Franţa, între 35.000 şi 40.000 de femei au făcut operaţii de mărire a sânilor folosind acest tip de implanturi din silicon, iar 1.000 dintre ele au fost nevoite să renunţe la implanturi din cauza scurgerilor.

Compania franceză care comercializa aceste implanturi a declarat faliment în în luna martie.

Chirurgii bulgari, care au participat la masa rotundă desfăşurată în sediul Parlamentului, le-au îndemnat pe femeile care au făcut astfel de implanturi să se prezinte periodic la controale pentru a fi ţinute sub observaţie medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Implanturile de proteze din silicon produse de Silimed au fost suspendate în Marea Britanie Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie a suspendat vânzările de implanturi de silicon realizate de compania Silimed din Brazilia şi a recomandat ca nici un implant cu aceste produse să nu se mai facă până la noi recomandări, informează Reuters.
(Corespondenţă) Bulgaria: 17 spitale municipale au dat faliment în ultimii doi ani (presă) Sofia, 19 mar - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: În ultimii doi ani, au fost închise 17 spitale din localităţi mici, ca urmare a reformei întreprinse de ultimul guvern bulgar al partidului GERB, de centru-dreapta, scrie marţi cotidianul sofiot Sega. Motivul principal pentru închiderea...
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Peste 1.700 de operaţii de chirurgie estetică pe zi în Brazilia În Brazilia, unde cultul corpurilor frizează obsesia, peste 1.700 de persoane pe zi au fost supuse unei operaţii estetice în 2009, potrivit unei anchete inedite a Institutului Ibope difuzată sâmbătă.
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...