Cele mai citite
 


China va interzice fumatul în Ministerul Sănătăţii
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Ministerului chinez al Sănătăţii nu vor mai putea fuma, în interval de patru luni, în clădirile acestei instituţii, măsura făcând parte din campania anti-tutun prin care China doreşte ca din 2011 să nu se mai fumeze în centrele publice şi sanitare, la locurile de muncă şi în mijloacele de transport, transmite marţi Efe.
Semnul 'Fumatul interzis' va fi amplasat în fiecare din încăperile Ministerului chinez al Sănătăţii, a explicat directorul Departamentului de Sănătate Comunitară din cadrul Ministerului, Yang Qing, după cum a informat agenţia oficială de ştiri Xinhua.

Angajaţii vor putea fuma într-o zonă special rezervată pentru ei în exteriorul clădirii.

Yang a precizat că ministerul nu va mai dărui tutun angajaţilor săi - un obicei bine înrădăcinat în această ţară. Totodată, dacă lucrătorii vor încălca noua normativă, vor fi pedepsiţi.

Ţara asiatică a lansat mai multe campanii anti-tutun în anii trecuţi, una dintre acestea vizând înfiinţarea de restaurante şi baruri în care să nu se poată fuma, în marile oraşe cum ar fi Beijing.

În cazul capitalei chineze, restricţia a fost relaxată după Jocurile Olimpice, iar în prezent se fumează din nou în toate localurile.

China, cu o populaţie de peste 1,3 miliarde de persoane, este ţara cu cei mai mulţi fumători din întreaga lume - circa 350 de milioane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
China: Aplicarea unor măsuri anti-tutun ar permite evitarea a 13 milioane de decese până în 2050 Punerea în aplicare în China a măsurilor de luptă împotriva fumatului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar permite evitarea a 13 milioane de decese până în 2050, potrivit unui studiu, relatează miercuri AFP.
La fiecare 15 minute, un român moare din cauza fumatului În 2010, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a propus pentru Ziua Internaţională fără Fumat tema 'Diferenţele socio-economice şi inegalităţile de gen în tutun - marketingul adresat femeilor', sub sloganul: 'Fumatul urâţeşte !'
19 din 20 de cazuri de cancer bronhopulmonar sunt fumători Tema aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru Ziua Mondială Antifumat este 'Marketingul industriei de tutun pune în pericol femeile'.
Ministerul Sănătăţii salută decizia deputaţilor în cazul Legii antifumat Ministerul Sănătăţii salută decizia Comisiei juridice şi Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor în cazul Legii antifumat.
China vrea să interzică fumatul în spitale până în 2011 Beijing, 04 iunie /Agerpres/ - China, unde mai mult de jumătate dintre medici fumează, vrea ca toate spitalele să interzică fumatul în interiorul lor până în 2011, potrivit Xinhua, relatează AFP.