Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 360 de persoane, vaccinate împotriva cancerului de col uterin
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 360 de persoane de sex feminin au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, de la sfârşitul lunii noiembrie 2009 şi până în prezent, în Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV, au fost vaccinate cu doza I 363 de persoane de sex feminin, dintre care 284 au primit doza a doua.
Vaccinul disponibil pentru vaccinare împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi este vaccinul Cervarix. Pentru cele mai multe cazuri de cancer de col uterin cauza o reprezintă infecţia cu papilomavirusuri umane. HPV16 (papilomavirusul uman tip 16) este responsabil de aproape 50% dintre cancerele de col uterin şi HPV18 (papilomavirusul uman tip 18) pentru încă 17-20 %, astfel încât virusul papiloma este principalul factor infecţios responsabil de apariţia cancerului de col uterin. Vaccinul Cervarix protejează împotriva infecţiei cu tulpinile 16 şi 18 de virus papiloma umane.
Vaccinarea constă în administrarea a trei doze de vaccin: a doua doză se administrează la 1-2 luni după prima doză, iar a treia doză, la şase luni după prima doză. Administrarea se efectuează intramuscular în deltoid ( în 1/3 superioară a braţului).
În România anual sunt diagnosticate cu cancer de col uterin circa 3.500 de femei şi mor din această cauză peste 2.000. România are cea mai înaltă rata de mortalitate prin cancer de col uterin dintre ţările Europei de Est.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Călăraşi: Peste 390 de persoane vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de persoane au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Călăraşi: Peste 390 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de femei au fost vaccinate împotriva virusului HPV, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 340 de femei au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 340 de femei au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...