Cele mai citite
 


Teste de detectare precoce a cancerului ovarian
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Sanatate si frumusete, Obstetrica - Ginecologie
 

Testele de detectare precoce a cancerului ovarian, o analiză de sânge şi o ecografie, pot fi realizate la scară largă şi pot identifica în practic jumătate din cazuri prezenţa unor tumori ovariene în stadiu incipient, conform unui studiu publicat miercuri în revista de specialitate Lancet Oncology, informează AFP.

Cancerul ovarian este deseori descris drept un "ucigaş silenţios" pentru că are foarte puţine simptome la început. În aceste condiţii 70% dintre femeile bolnave de cancer ovarian sunt diagnosticate când boala se află deja într-un stadiu avansat, iar dintre acestea doar 20%-30% supravieţuiesc după 5 ani de la punerea diagnosticului. În cazul în care acest tip de cancer este diagnosticat din faza incipientă, şansele de vindecare completă sunt de 90%.

Progresele recente în domeniul diagnosticării precoce a acestui tip de cancer - ecografiile transvaginale şi identificarea unui indice de risc pentru interpretarea unei analize de sânge (test 'CA125'), demonstrează că depistarea acestui tip de cancer în fază incipientă este posibilă pentru toate femeile, şi necesită costuri reduse.
Profesorul britanic Ian Jacobs a lansat un studiu de evaluare a eficienţei acestor două metode. Femeile care participă la acest studiu vor fi testate până în 2012 şi ţinute sub observaţie medicală până la sfârşitul anului 2014.
Rezultatele preliminare ale acestui studiu, demarat în 2001, sunt foarte încurajatoare. Între 2001 şi 2005, 202.638 de femei aflate la menopauză din Marea Britanie, cu vârsta între 50 şi 70 de ani, au fost împărţite în două grupe de testare a celor două metode de diagnosticare precoce a cancerului ovarian. Un alt grup de 101.359 de femei sunt ţinute ce grup martor.
Conform rezultatelor preliminare, testele de depistare prematură a acestui tip de cancer au permis detectarea tumorilor la majoritate afemeilor care s-au îmbolnăvit în acest interval de timp (din grupele de voluntari), iar în mai mult de jumătate dintre cazuri boala a fost detectată încă de la primele stadii. Astfel, 87 de cazuri de îmbolnăvire au fost depistate în primele stadii (I şi II) în cele două grupuri de voluntare.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou test de diagnoză a cancerului ovarian a fost aprobat în Europa Un nou instrument de diagnoză care poate determina riscul ca un nodul pelvian să se transforme într-o tumoră malignă, este disponibil în Europa, informează PRNewswire.
FABC: Pacientele cu cancer ovarian trebuie să aibă acces la tratamentul de care au nevoie O pacientă cu cancer ovarian odată diagnosticată trebuie să aibă acces la tratamentul de care are nevoie, însă, din păcate, medicamentele apărute pentru această boală în ultimii ani nu vor fi incluse în prima fază de actualizare a listei de medicamente gratuite şi compensate, deşi este vorba de o boală...
Obezitatea măreşte cu peste 80% riscurile de cancer ovarian la femeile în vârstă În cazul femeilor în vârstă, obezitatea are efectul creşterii cu 80% a riscurilor de îmbolnăvire de cancer ovarian, comparativ cu femeile care nu sunt supraponderale, conform unui studiu realizat pe un eşantion format din femei cu vârsta cuprinsă între 50 şi 71 de ani, informează cotidianul britanic...
Alăptatul poate reduce riscul de cancer ovarian (studiu) Un studiu realizat în Australia arată că la femeile care alăptează cel puţin 13 luni riscul de a dezvolta o tumoră ovariană scade cu 63%. Astfel, prin alăptare, femeile îşi protejează ovarele, scrie 20minutes.ch.
Campanie de informare asupra osteoporozei în farmacii Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un program de informare şi educare asupra riscurilor osteoporozei se va derula, pentru a treia oară, în perioada 27-29 aprilie, în farmaciile Sensiblu.
Studiu: Machiajul poate salva viaţa femeilor în vârstă Paris, 6 aprilie /Agerpres/ - Poate că momentele de aşteptare îi înfurie pe bărbaţi, însă femeile care insistă să se machieze înainte de orice ieşire din casă fac un lucru care le-ar putea salva viaţa.