Cele mai citite
 


Iaşi: Un copil cu arsuri, transferat cu elicopterul la Bucureşti
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă din Galaţi, pacientă a Spitalului de Pediatrie 'Sfânta Maria' din Iaşi, va fi transportată cu un elicopter SMURD la o clinică din Bucureşti pentru grefări de piele.
Dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, a declarat, pentru AGERPRES, că fetiţa, în vârstă de nouă ani, este internată de mai bine de trei săptămâni cu arsuri grave pe corp.
Ea va fi transportată, marţi, cu un elicopter, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
'Pacienta a fost adusă la noi în stare gravă, cu arsuri de gradele II, III şi IV pe jumătate din suprafaţa corporală. Arsurile s-au cicatrizat foarte greu întrucât suprafaţa arsă este extinsă şi profundă. Pentru recuperare este nevoie de grefă de piele, motiv pentru care va fi redirecţionată spre o clinică din Bucureşti', a spus dr. Ionescu.
Potrivit medicului, solicitarea este întemeiată întrucât fata are indicaţia unei grefări de piele artificială, procedeu medical care nu se efectuează la Iaşi.
SMURD Iaşi va avea un elicopter pentru intervenţii medicale de urgenţă începând cu 17 mai.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Nou-născut aflat în stare gravă, transportat cu elicopterul la Bucureşti Un nou-născut aflat în stare gravă a fost preluat miercuri de un elicopter SMURD de la Piteşti şi a fost transportat la un spital din Bucureşti, unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.
Copil ars, transportat cu un elicopter SMURD de la Botoşani la Bucureşti Un copil în vârstă de doi ani din judeţul Botoşani, care a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, a fost transportat, miercuri după-amiază, cu un elicopter SMURD către Clinica de Arşi din Bucureşti.
Satu Mare: Elicopter SMURD, defectat în curtea Spitalului Judeţean Un elicopter SMURD care trebuia să transporte la Bucureşti un pacient în stare gravă s-a defectat sâmbătă în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare în timp ce încerca să decoleze.
Vaslui: Tânără transportată în stare gravă la Iaşi cu un elicopter SMURD O tânără în vârstă de 21 de ani din judeţul Vaslui a fost transportată miercuri după-amiază la un spital din Iaşi cu un elicopter SMURD după ce a făcut septicemie.
Galaţi: Arafat a verificat condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter SMURD Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a verificat, duminică, la Galaţi, dacă sunt îndeplinite condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter smurd care urmează să fie adus în judeţ cel mai probabil în luna aprilie.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...