Cele mai citite
 


CIADO: Granulele de tantum rosa, un nou drog pentru tineri
miercuri, 12 mai 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din Cluj au înregistrat, în ultima perioadă, o creştere semnificativă la vânzarea granulelor vaginale de tantum rosa, constatându-se că acestea, în combinaţie cu alcool sau suc, dau senzaţii asemănătoare cu cele create de consumul de droguri de mare risc, a avertizat, marţi, preşedintele executiv al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), Gigel Lazăr.
El susţine că tinerii din Cluj solicită tot mai des astfel de medicamente, pentru că au un efect halucinogen, fără să ştie însă că ele creează dependenţă şi provoacă ulcer rapid.
'Cei care au consumat aceste granule ce conţin clorhidrat de benzidamină au spus că dau senzaţii ciudate, disconfort. Medicamentul îi creează celui care îl consumă senzaţia că are insecte pe corp, determină creierul să o ia razna şi persoana nu mai aude bine. Tinerii găsesc tot felul de combinaţii, în lispa substanţelor etnobotanice', a declarat Gigel Lazăr.
Potrivit preşedintelui executiv CIADO, este nevoie ca Guvernul să elaboreze o strategie clară privind consumul acestor substanţe nocive, acţiunile sporadice din şcoli şi licee în special nefiind eficiente.
În opinia lui Gigel Lazăr, elevii care consumă droguri nu vor participa niciodată la acele acţiuni de luptă împotriva consumului de stupefiante ce se organizează la nivelul unităţilor de învăţământ, deoarece prezenţa la acele seminarii nu este obligatorie.
Lazăr propune dezvoltarea unor politici de prevenire a consumului de droguri, pentru ca România să nu fie nevoită să legalizeze tratamentul cu heroină, aşa cum s-a întâmplat în multe ţări europene.
Un plic de tantum rosa conţine 500 mg de clorhidrat de bezidamină, trimetilcetilamoniu-p-toluen sulfonat, pavidonă şi clorură de sodiu.
Notare
Comentarii
de andreeaxyz
astea's demult baa:)) acum ati descoperit voi ?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANA: Elevii consumă tot mai multe etnobotanice, potrivit Raportului ESPAD 2011 Elevii consumă din ce în ce mai mult etnobotanice, arată
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...
Alcool, tutun, canabis: Tinerii sunt mai vulnerabili în a dezvolta dependenţă Consumul de alcool, tutun şi canabis rămâne important în rândul adolescenţilor francezi şi induce o dependenţă cu atât mai mare cu cât aceştia încep mai devreme, notează, vineri, cotidianul francez Le Figaro.
Preşedintele Agenţiei Române Antidrog: Consumul de substanţe psihotrope sau halucinogene, în creştere Consumul de substanţe psihotrope sau halucinogene în România a crescut de la 1,7% la 4,3% faţă de ultimul studiu, realizat în anii trecuţi, a afirmat sâmbătă preşedintele Agenţiei Române Antidrog, Sorin Oprea.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Consumul de droguri în România, în creştere Consumul de droguri în rândul populaţiei României cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani este în creştere, inclusiv la consumul de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive - etnobotanice, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor 2011 prezentat marţi de directorul Agenţiei Naţionale Antidrog...