Cele mai citite
 


Bărbaţii fumează de două ori mai mult decât femeile
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Depresia
 

Un bărbat fumează, în medie, cât două femei, conform rezultatelor Eurobarometer Report realizat de Comisia Europeană. Acelaşi studiu indică faptul că, în România, peste o treime din bărbaţi sunt fumători (37,6%), pe când doar 12,5% dintre femei fumează.

Pe de altă parte, specialiştii atenţionează că dependenţa de tutun la femei este mai puternică decât la bărbaţi. Astfel, conform cercetărilor realizate de Universitatea de Medicină din Hong Kong, femeile renunţă mai greu la fumat decât bărbaţii.
Dificultatea se datorează faptului că femeile apelează la ţigară în momente încordate când aceasta este transformată, la nivel psihic, într-un sprijin pentru depăşirea stresului şi a depresiei.
'Este dovedit că incidenţa cazurilor de fumat este mai mare în rândurile bărbaţilor, iar România nu face excepţie. Totuşi, femeile renunţă mai greu la acest obicei din motive de ordin emoţional. În special femeile tinere sunt cele mai afectate de acest viciu. Ajutorul de specialitate din partea unui medic este absolut necesar în cazul renunţării la fumat', a declarat prof. dr. Dumitru Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi a Reţelei pentru Prevenirea Fumatului în România.
Mai mult, studiile de profil, realizate în ultimii 20 de ani, arată că femeile fumătoare sunt mai vulnerabile în faţa cancerului şi a bolilor respiratorii decât bărbaţii fumători. De asemenea, conform Eurobarometer Report, moartea cauzată de fumat poate fi evitată dacă se iau măsuri eficiente din timp.
Raportul mai arată şi faptul că, în Europa, Grecia ocupă primul loc ca procentaj de fumători - 42%, pe când în România, 36% din populaţie este fumătoare.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Vaslui: DSP a demarat campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi mai multe cabinete ale medicilor de familie a demarat vineri Campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!', care se va desfăşura până la sfârşitul...
Vlad Voiculescu: O treime dintre tinerii de 15-16 ani au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, luni, către parlamentari, cerându-le să dea dovadă de responsabilitate şi să oprească "schilodirea legii anti-fumat", în condiţiile în care studiile relevă că unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, adică 200.000 de copii, au...
Ministerul Sănătăţii: Prevalenţa fumatului zilnic în România a scăzut de la 29,7% în 2003 la 22% în 2011 Prevalenţa fumatului zilnic în România a scăzut de la 29,7% în 2003 la 22% în 2011, se arată într-un studiu realizat de Ministerul Sănătăţii cu sprijinul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", dat publicităţii joi de Ziua naţională fără tutun.
Mureş: 34% dintre studenţii de la Medicină sunt fumători (studiu) Coordonatorul proiectului 'Universitatea medicală liberă de fumat', profesor doctor Kikeli Pal, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a rezultat că 34% dintre studenţi sunt fumători.
Florin Mihălţan: Copiii cu fumători în casă prezintă un risc cu 31% mai mare de a avea astm Copiii care stau în case în care se fumează au un risc de apariţie a astmului cu 31% mai mare decât cei care nu sunt expuşi fumului de ţigară, a afirmat joi preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan, într-o conferinţă de presă.