Cele mai citite
 


Mehedinţi: Medicii de familie cer sprijinul prefectului
miercuri, 12 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 74 de medici de familie din mediul rural de pe raza judeţului Mehedinţi i-au solicitat sprijin prefectului Ion Mîţu pentru transferarea de la consiliile locale a clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea de asistenţă primară.
Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, Daniel Bumb, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că s-a cerut ajutorul prefectului întrucât aleşii locali refuză să se implice în demersurile de scoatere din patrimoniu a spaţiilor respective.
'Cabinetele medicale trebuie aduse la standarde europene pentru a mai putea fi utilizate. Pentru a li se elibera autorizaţii de funcţionare este nevoie ca în fiecare să se execute lucrări de reabilitare. Medicii nu pot accesa fonduri europene pentru derularea unor investiţii necesare echipamentelor sau modernizării imobilelor, dacă acestea nu se află în posesia lor', a precizat Daniel Bumb.
La rândul său, prefectul judeţului Mehedinţi a susţinut că toate clădirile în care există cabinete medicale sunt vechi, de peste 40 de ani, şi necesită lucrări de reparaţii şi de consolidare urgente.
'Toate acestea nu se pot efectua fără bani. Şi cum consiliile locale nu dispun de fonduri, spaţiile în cauză trebuie vândute medicilor. Susţin propunerea lor şi voi face diligenţe la Guvern pentru rezolvarea acestei chestiuni de care depinde, în ultimă instanţă, sănătatea populaţiei', a spus Ion Mîţu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Mehedinţi: Comune fără cabinete medicale şi medici de familie Cetăţenii din comunele Balta, Cireşu, Pădina şi Podeni, din judeţul Mehedinţi, pot beneficia doar de serviciile unor medici aparţinând cabinetelor din localităţile învecinate, o dată pe săptămână un cadru medical deplasându-se în localităţile respective pentru a acorda asistenţă de specialitate, a declarat...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Mehedinţi: 25% din şcolile din judeţ, fără autorizaţie de funcţionare Circa 25% din totalul de 223 de şcoli din judeţul Mehedinţi nu dispun de autorizaţie sanitară de funcţionare odată cu începerea noului an şcolar, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Nicolae Şerban.
Mehedinţi: Medicii de familie resping ideea distribuirii prin propriile cabinete a cardurilor de sănătate Preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, dr. Cristian Jianu, a declarat marţi pentru AGERPRES că medicii de familie resping ideea promovată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) potrivit căreia cardurile de sănătate rămase nedistribuite să fie înmânate beneficiarilor de către ei.
Mehedinţi: Peste 70% dintre cabinetele medicale, în pericol de a fi desfiinţate Drobeta Turnu Severin, 17 feb /Agerpres/ - Peste 70 % dintre cele 150 de cabinete medicale de familie din judeţ vor fi închise dacă Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra noilor reguli de finanţare a serviciilor medicale prestate, a declarat, joi, preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, Ileana...